BMW od 2021. šalje pola OVIH modela u istoriju

Autor: Tanjug, Republika

Razonoda

15.03.2020

23:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izvesno je da je kompanija BMW Group spremna da svoju ponudu automobila i motocikala potpuno izmeni i radikalno uvede hibridna i potpuno električna vozila, dok će modeli sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem ostati tek deo ponude.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

BMW je objavio mnoštvo finansijskih informacija, označivši kraj svoje finansijske 2019. godine vestima da je zarada rasla. Prihodi za ovu grupu koja uključuje i BMW motocikle, kao i Mini i Rolls-Royce, premašili su 100 milijardi evra prvi put u svojoj istoriji.

U dugačkom saopštenju najzanimljivija informacija je vrlo šturo spomenuta, pa BMW spominje da uskoro stiže promena pogona na polovini trenutnih vozila BMW Grupe, a potpuna revolucija počinje već sledeće godine, preneo je Klix.ba.

U saopštenju stoji što se tiče automobila, do 50 posto tradicionalnih verzija pogonskih sklopova biće eliminisano od 2021. nadalje na prelazu u stvaranje poboljšanih, inteligentnih arhitektura vozila u korist dodatnih elektrificiranih pogonskih sklopova.

U najavi se ne navode detalji o odredenim modelima, ali prelazak na elektrifikaciju je jasan. Počevši od 2021. godine, BMW će preduzeti veće korake u prelazu s pogonskog sistema sa unutrašnjim sagorevanjem na hibridne i električne sisteme.

To ne znači da ce polovina BMW trenutnih modela nestati u narednim godinama, mada je verovatno izvesno proredivanje ponude. Treba napomenuti da se to odnosi na celu BMW Grupu, a ne samo na BMW.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading