Pežo i Citroen zatvorili svoje fabrike zbog pandemije koronavirusa!

Autor: b92.rs, republika.rs

Razonoda

16.03.2020

23:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Francuski proizvođači automobila čiji su brendovi Peugeot i Citroet objavili su da su zatvorili svoje fabrike zbog širenja koronavirusa.

Foto: Ilustracija

Grupacija PSA saopštila je u ponedjeljak da je zbog teških oboljenja u blizini njenih proizvodnih pogona kao i zbog poremećaja u lancu snabdevanja i naglog pada automobilskog držita odlučila da zatvori svoje fabrike.

Prekid rada fabrika grupe PSA trajaće najmanje do 27. Marta

Iz kompanije su naveli da će obustava posla biti sprovedena u ponedjeljak u pogonima u Madridu i francuskom Mulhouseu, a da će se nastaviti i u ostalim fabrikama u Francuskoj i Španiji.

Sindikat koji predstavlja radnike u dve fabrike automobila u Češkoj Republici zahteva dvosedmični karantin za sve radnike zbog straha od novog širenja koronavirusa.

Sindikat radnika u kompaniji Škoda Auto, koja pripada nemačkoj grupaciji Volkswagen, kažu da bi ta mera eventualno sprečila širenje virusa među zaposlenima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading