Hjundai i Kia prekinuli proizvodnju u Evropi!

Autor: autorepublika.com, republika.rs

Razonoda

20.03.2020

23:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Južnokorejski proizvođači rešili su da obustave proizvodnju automobila na Starom kontinentu na dve nedelje. Razlog je naravno koronavirus.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Hyundai navodi da je zatvaranje granica širom Evrope dovelo do logističkih problema što remeti lanac snabdevanja. Osim toga, ističe se da je i potražnja za automobilima u ovom delu sveta u padu zbog postojećeg stanja u vezi sa koronavirusom.

Hyundaijeva fabrika u Novosicama sklapa modele i30, Kona Electric i Tucson. S druge strane, Kia takođe zatvara svoj pogon u Slovačkoj, iz naravno istih razloga. Kia u Zilini sklapa modele Ceed i Sportage.

Južnokorejski brendovi su poslednji u nizu marki koje su obustavile proizvodnju svojih vozila u Evropi. Ukoliko neka zemlja i nije u velikoj meri pogođena pandemijom korona virusa na Starom kontinentu, onda je definitivno ugrožena logistika i dopremanje komponenti.

Osim toga, prodaja novih automobila u najrazvijenijim evropskim zemljama poput Nemačke i Francuske praktično je zaustavljena, zbog širenja koronavirusa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading