Kako se zaštititi od korone kada delite auto sa kolegama na putu do posla?

Autor: polovniautomobili.com, Republika

Razonoda

26.04.2020

22:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

I u vreme vanrednog stanja, mnogi nisu u prilici da rade od kuće i svakodnevno moraju na posao.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

S obzirom da javni prevoz ne radi ili funkcioniše u posebnom režimu koji ne odgovara svima, u zavisnosti od grada, lokacije firme i slično, nije mali broj onih koji su se organizovali da putuju jednim automobilom.

Stoga se postavlja logično pitanje - kako se zaštititi u situaciji kada imate npr. četvoro putnika u svom vozilu? Podsetimo se da osoba ne mora da ima bilo kakve simptome da bi bila zarazna, što znači da i neko ko deluje potpuno zdravo može da prenese korona virus drugima.

Zato, ako već morate da delite automobil s nekim, dajemo vam savete kako da što više smanjite rizik od zaraze u takvim situacijama:

  • svi da nose maske:  bilo kakva je bolje od nikakve
  • bez suvišne priče: maske ne štite od udisanja tuđih kapljica koje izleću iz usta; a čak ni maska na licu onoga ko priča ne može da zaustavi sve kapljice iz njegovih usta, tako da na malom prostoru kakav je automobil, vrlo lako dolazi do prenosa zaraze
  • bez diranja enterijera: zamolite saputnike da ne dodiruju ništa što ne moraju, kao npr. grejanje/ventilaciju, muzički uređaj, štitnik za sunce sa ogledalom ispred suvozača, itd.
  • bez vožnje sumnjivih: ukoliko primetite da neko kašlje, kija, curi mu nos i slično, odbijte da ga vozite sve dok se sa sigurnošću ne utvrdi da nema korona virus

Sve putnike unapred upozorite da ova pravila ponašanja strogo primenjuju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading