Udar na automobilsku industriju: Najjače evropsko tržište ipak prepolovljeno!

Autor: Republika

Razonoda

27.06.2020

22:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Nemačkoj je u maju zabeležen pad prodaje novih automobila od 51,5% u odnosu na isti mesec prošle godine.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Automobilska industrija se grčevito bori da prevaziđe krizu nastalu zbog pandemije koronavirusa, ali će po svemu sudeći oporavak biti vrlo spor.

Na primeru Nemačke, koja važi za najjače evropsko automobilsko tržište, ali i zemlju koja ima najsnažniju auto-industriju, vidi se koliko je ova grana industrije u dubokoj krizi.

Iako su u Nemačkoj prodajni saloni otvoreni još 20. aprila, kupci nisu pohrlili ka njima. U maju je prodato 150.597 novih automobila, što predstavlja pad od 51,5 odsto u poređenju sa majom 2019, prenosi focus2move.com.

Sve vesti iz rubrike Auto pročitajte ovde.

Pad je doduše nešto manji u prvih pet meseci 2020. zahvaljujući solidnom početku godine, pre izbijanja pandemije i iznosi -35,6% (isporučena 912.463 vozila).

Najveći pad prodaje u Nemačkoj u maju su zabeležili BMW i SEAT (preko 60%), dok je sa druge strane spektra Renault sa padom od "samo" 35,6%.

Podsećamo, pad prodaje automobila u Nemačkoj najveći je bio u aprilu 2020. i iznosio je 61%.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading