Sve automobile koji su 30 godina stari MOŽETE UVESTI KAO OLDTAJMERE

Autor: 021.rs/polovniautomobili.com

Razonoda

18.02.2018

23:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bitno je samo da budu očuvani i u ispravnom stanju.

RepublikaFoto: Tanjug
Mogu biti uvezeni u našu zemlju iako ne ispunjavaju euro-3 standard

Nova izmena u Uredbi o uvozu motornih vozila svaki automobil stariji od 30 godina tretira kao oldtajmer. To znači da oni mogu biti uvezeni u našu zemlju iako ne ispunjavaju euro-3 standard.
Kako piše sajt "Polovni automobili", uredba je izmenjena tako da je sada omogućen uvoz automobila koji su 1987. godište i stariji, uz uslov da vozila moraju da budu očuvana i u ispravnom stanju.

Euro-3 ograničenje ne važi za vozila od istorijskog značaja, kolekcionarske primerke i oldtajmere. Da bi auto stekao takvu kvalifikaciju, potrebno je da je star 30 ili više godina, da je očuvan i održavan u originalnom i ispravnom stanju i predstavlja svojevrstan materijalni spomenik tehničke kulture, tradicije i društvenog nasleđa.

Javlja se prateći problem, karakterističan za Srbiju, a to su propisi koji nisu dovoljno jasni i koji ne sadrže sve neophodne informacije. Naime, dokaz o tome da se radi o očuvanom, održavanom automobilu koji je u originalnom i ispravnom stanju izdaje Muzej automobila u Beogradu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading