Bivši radnik optužio Teslu da je prodavala neispravna vozila!

Autor: autoblog.rs/vrelegume.rs

Razonoda

23.02.2018

23:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši regionalni menadžer prodaje Tesle u Nju Džerziju Adam Vilijams podneo je tužbu protiv svog bivšeg poslodavca u kojoj se navodi da je kompanija svesno prodavala neispravna vozila.

Ilon Mask

Vilijams je u kompaniji Tesla radio do septembra 2017. godine. U tužbi navodi da je prvo prebačen na lošije radno mesto te da je nakon toga i otpušten, a sve nakon što je svojim nadređenima izneo svoja zapažanja o nelegalnoj praksi u kompaniji.

Naime, Vilijams je naveo da je tokom vremena u kojem je radio za kompaniju Tesla svedočio brojnim povredama potrošačkih prava, a da su najočiglednije bile one kada je Tesla mušterijama prodavala neispravna vozila, odnosno vozila sa defektom, po nižoj ceni kao test ili pozajmljena vozila. On je naveo da su to radili regionalni menadžer komapnije Tesla za Istočnu Obalu, Leni Pajk i potpredsednik kompanije Džerom Giljen.

Budući da je Vilijams naveo da se kompanija Tesla bavi nezakonitim radnjama, njegov advokat je podneo zahtev da se Vilijams označi kao "zviždač“ (whistleblower), odnosno da se njegov slučaj vodi pod zakonom koji štiti radnike koji prijavljuju i odbijaju učešće u poslovima ili ponašanju za koje misle da je protivzakonito. U izjavi za magazin "Verge", predstavnik kompanije Tesla kategorično je demantovao sve optužbe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading