Novi mercedes G-klase uskoro u prodaji

Autor: totalcar.rs

Razonoda

26.01.2018

23:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada izađe na tržište u maju, G-klasa će biti dostupna po početnoj ceni od 107.040,50 evra (cena u Nemačkoj sa PDV-om), što je u cenovnom rangu prethodne verzije.

RepublikaFoto: Daimler Media
Mercedes G-klasa

Nova G-klasa još više podiže standarde na svim važnim poljima – u pogledu performansi na putu i van njega, kao i u komforu i telematici. Ukratko, nova G-klasa je još uvek “G”, samo bolja – naglašava Ola Kelenijus, član Odbora kompanije “Dajmler AG”, zadužena za istraživanja i razvoj “Mercedes-Bencovih” automobila.

Spoljni izgled ovog vozila nije se značajno promenio od 1979. godine. Klasični elementi i dalje imaju svoje veoma specifične namene, baš kao i ranije, i daju G-klasi jedinstven izgled. I dalje ima karakterističnu kvaku i zvuk prilikom zatvaranja, robusnu spoljašnju zaštitnu traku, vidljiv rezervni točak na zadnjim vratima i istaknute pokazivače smera.

RepublikaFoto: Daimler Media
Unutrašnjost ovog terenca

Nova klasa je duža za 53 i šira za 121 milimetar, i još bolje se ponaša kako na putu, tako i van njega. Odstojanje od tla je 270 milimetara. Sposobnost uspona uz padinu je do 100 odsto na pogodnim površinama. Maksimalna dubina gaza sada je 70 centimetara pri vožnji kroz vodu i blato, što iznosi dodatnih 10 centimetara. Vozilo je stabilno pri nagibu od 35 stepeni, uz dodatnih sedam.

U novoj “G-klasi 500” (prosečna potrošnja goriva je 11,1 l/100 km, a emisija ugljen-dioksida 263 g/km), četvorolitarski V8 benzinski biturbo motor proizvodi 422 KS i ima maksimalni obrtni moment od 610 Nm.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading