GIGANTI STRAHUJU: Bregzit bi mogao da razori auto industriju

Autor: Seebiz.eu/autoblog.rs

Razonoda

21.03.2018

23:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Udruženje evropskih proizvođača automobila pozvalo je pregovarače EU da obrate pažnju na specifične probleme sektora kako bi izbegli potencijalno kobne posledice za celi lanac snabdevanja automobilima.

RepublikaFoto: pixabay.com
Bregzit bi mogao skupo da košta britanske proizvođače automobila

Sudbina britanske proizvodnje automobila biće u centru razgovora o trgovinskim odnosima Britanije i EU nakon Bregzita. Konačni razlaz dve strane predviđen je za mart 2019.

Foto: Tanjug/AP
Tereza Mej želi da sačuva posebne veze u nekim ekonomskim sektorima

Britanska premijerka Tereza Mej se zalaže za očuvanje posebnih veza nekih ekonomskih sektora sa Unijom i nakon odlaska Velike Britanije.

U saopštenju je Udruženja evropskih proizvođača, koja predstavlja 15 velikih proizvođača kamiona i automobila, napominje da je u tom sektoru zaposleno oko 184.000 osoba u Velikoj Britaniji. U zemlji se nalazi 30 proizvodnih pogona motora ili vozila.

Ukoliko Velika Britanija, drugo po veličini tržište automobila na "starom kontinentu", ne bude više u obavezi da poštuje evropske obaveze u pogledu emisija CO2, industrija će još teže poštovati svoje obaveze, upozorilo je Udruženje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading