BUDUĆNOST FOLKSVAGENA: Sledeća generacija modela Golf dobija "blago-hibridnu“ tehnologiju

Autor: vrelegume.rs

Razonoda

28.04.2018

22:16 >> 12:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslednje informacije o osmoj generaciji modela Golf otkrile su da će taj automobil posedovati "blago-hibridni" sistem jačine 48V, koji je trenutno u fazi razvoja.

RepublikaFoto: pixabay.com
Folksvagen se okreće budućnosti

Naime, kompanija Folksvagen je svoj novi "blago-hibridni“ (sastoji se od starter generatora i baterije jačine 48V) sistem koji će raditi zajedno sa agregatom sa unutrašnjim sagorevanjem predstavila na Međunarodnom simpozijumu o motorima u Beču.

Foto: Volkswagen Media
Golf 7

Rezultat zajedničkog rada ove dve jedinice će omogućiti automobilu da se kreće po inerciji sa ugašenim agregatom sa unutrašnjim sagorevanjem u različitim situaijama, ali će i skladištiti značajnu količinu energije, poput one koju generišu kočnice, te će agregatu dodati električnu snagu prilikom ponovnog pokretanja.

Iz kompanije Folksvagen procenjuju da će sa ovom tehnologijom, Golf Mk8 imati značajno manju emisiju štetnih gasova, te da će biti ekonomičniji, odnosno, zahvaljujući ovom sistemu i gašenju agregata, štedeće se oko 0,3 litara goriva na pređenih sto kilometara puta.

Serijska verzija osme generacije modela Golf će biti zvanično predstavljena sledeće godine pre nego što krene njegova proizvodnja koja je zakazana za jun 2019.

Međutim, postoji mogućnost da Folksvagen odluči da predstavi koncept na ovogodišnjem Sajmu automobila u Parizu, ili pak na Sajmu automobila u Ženevi, pet meseci kasnije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading