ŽELJNI PROFITA: Tesla traži od dobavljača povraćaj novca od 2016. godine

Autor: autoblog.rs/tportal.hr

Razonoda

25.07.2018

22:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najpopularniji proizvođač električnih automobila na svetu bi trebao da do kraja 2018. ostvari profit po prvi put od osnivanja kompanije pre 15 godina.

Mask je potvrdio da kompanije više neće morati da se zadužuje

Prvi čovek Tesle Ilon Mask više puta je potvrdio da kompanija neće morati dodatno da se zadužuje, već će povećanjem proizvodnje Modela 3 stati na svoje noge, kao i da će raspolagati tokom novca za podmirivanje tekućih obaveza bez spoljašnjih finansijskih injekcija.

"Wall Street Journal" sada piše da je jedna od nekonvencionalnih metoda za ostvarivanje ovog cilja Teslino traženje povraćaja novca od dobavljača za delove koji su im isporučeni još 2016.

Američki finansijski dnevnik u posedu ima dopis koji je navodno poslat Teslinim dobavljačima krajem prošle nedelje.

RepublikaFoto: Tesla Motors
Direktor Tesle očekuje da će povećanjem proizvodnje Modela 3 kompanija stati na noge

U njemu se nesvakidašnji zahtev Tesline uprave opisuje kao ‘neophodan’, pa se traži od dobavljača da na njega gledaju kao na investiciju u kompaniju s ciljem nastavka dugoročnog rasta na obostrano zadovoljstvo.

Automobilske kompanije neretko traže modifikovanje postojećih ugovora s budućim datumom, ali WSJ-ovi konsultanti se slažu da je Teslin zahtev bizaran jer traži povraćaj novca za već uspešno obavljen posao.

Kompanija iz Palo Alta se za sada nije zvanično oglasila, dok je deonica Tesle na američkoj berzi kliznula za nešto više od 3 odsto.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading