Toyotin potez koji niko nije primetio u Evropi

Autor: b92.net, Republika

Razonoda

17.08.2018

22:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Japanski gigant Toyota povukao je jedan nimalo beznačajan potez u Evropi, ali to niko nije primetio.

RepublikaFoto: Toyota media
Foto: Ilustracija

Naime, Toyota je još u oktobru prestala sa proizvodnjom svog minivena Versa, ali je prodaja nastavljena preko interneta donedavno. 

Međutim, neverovatna je činjenica da je Toyota odavno izbrisala Verso iz ponude sa svojih zvaničnih sajtova u nekoliko velikih evropskih zemalja (Velika Britanija, Nemačka, Francuska, Italija, Španija), a da to niko nije primetio. 

Tako da su kupci koji su pre svega tražili praktičan model u okviru Toyote, morali da se zadovoljen Aurisom Touring Sports, RAV4, Land Cruiserom ili ProAce Versom. 

S obzirom na slabu potražnju, na šta ukazuje i to kako je povlačenje Versa proteklo neprimetno, teško je očekivati da Toyota radi na novom kompaktnom MPV. 


Pre je realno da Toyota krene stopama Peugeota čiji je neprivlačni minivan 3008 evoluirao u jedan od najtraženijih kompaktnih krosovera na svetu, ili kao što je Seat u kratkom vremenu izbacio tri nova modela s visokim klirensom – Aronu, Atecu i Tarraco, koji će uskoro biti predstavljen javnosti. 

Što se tiče fanatičnih ljubitelja MVP segmenta, nisu potpuno zaboravljeni u Evropi. I dalje je više nego aktuelna druga generacija Volkswagen Tourana (2015), Citroen C4 Picasso je početkom ove godine "postao" SpaceTourer, tu je i četvrta generacija Renault Scenica, dok Opel i dalje nudi Zafiru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading