POSLEDICA BREGZITA: Jaguar skraćuje radnu nedelju na tri dana u Velikoj Britaniji

Autor: novosti.rs

Razonoda

18.09.2018

22:16 >> 12:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najveći britanski proizvođač automobila Jaguar Lend Rover će od oktobra skratiti radnu nedelju na tri sa pet radnih dana u fabrici u Kasl Bromviču, u nastojanju da izbegne ukidanje radnih mesta.

RepublikaFoto: pixabay.com
Jaguar je zbog demonizacije dizela već ostao bez 1.000 radnih mesta

Ta mera će biti na snazi do početka decembra, izjavila je portparolka kompanije, a prenosi agencija Rojters, uz podsećanje da je pre samo nekoliko dana direktor Jaguara upozorio na negativne posledice Bregzita.

Foto: pixabay.com

- U svetlu daljih poteškoća koje pogađaju auto industriju sprovodimo privremena prilagođavanja organizacije proizvodnje u Kasl Bromviču - navodi se u saopštenju Jaguara.

Direktor Jaguara Ralf Špet je prošle nedelje upozorio da bi nepostizanje sporazuma o Bregzitu koštalo Britaniju više desetina hiljada radnih mesta u auto industriji i da bi ugrozilo proizvodnju u toj kompaniji.

On je, takođe, rekao da je vlada u Londonu "demonizovala" dizelaše, što je za posledicu imalo gašenje 1.000 radnih mesta u Jaguaru ranije ove godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading