NEMCI SE SPREMAJU ZA BUDUĆNOST: BMW povećava investicije u Kini zbog električnih vozila

Autor: n1info.com

Razonoda

13.10.2018

22:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemački proizvođač automobila BMW saopštio je da će preuzeti većinski udeo u kineskoj kompaniji i investirati tri milijarde evra kako bi se pripremio za povećanje potražnje za električnim vozilima.

RepublikaFoto: pixabay.com
Ogroman novac će BMW uložiti u budućnost svoje kompanije

BMW je naveo da će platiti 3.6 milijarde evra da poveća udeo u u kompaniji BMV Brilijans automotiv (BMW Brilliance Automotive) na 75 sa 50 odsto.

Dogovor treba da odobre kineske vlasti i deoničari BMW partnera u Kini, Brilijans Čajna automotiv (Brilliance China Automotive).

BMW je naveo da će investirati tri milijarde evra u novu i postojeću fabriku u Šenjangu, čime će se povećati proizvodni kapacitet na 650.000 vozila godišnje do početka sledeće decenije.

RepublikaFoto: BMW Media

Sada te fabrike proizvode 400.000 vozila godišnje.

Nova fabrika će moći da proizvodi električna, kao i konvencionalna vozila. Kineska vlada traži da proizvođači povećaju udeo vozila na alternativni pogon - električnih i hibridnih vozila.

Kina je pojedinačno najveće tržište BMW s prodajom 560.000 vozila godišnje. BMW koristi planove kineske vlade da ukine zahtev da strani proizvođači automobila moraju ući u partnerstvo s kineskim kompanijama kako bi pravili vozila u toj zemlji. Sporazum BMW i kineskog Brilijansa ističe 2022.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading