MEGAKOMPANIJA U NAJAVI: Ford i Folksvagen bi mogli da se ujedine

Autor: b92.net

Razonoda

18.10.2018

22:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Automobilski giganti Ford i Folksvagen su u junu ove godine postali strateški paprtneri, ali bi vrlo lako njihova saradnja mogla da dostigne mnogo viši nivo.

RepublikaFoto: Ford Media
Legendarni proizvođač iz Detroita bi mogao da se ujedini sa ponosom Nemačke

Analitičari iz Detroita ističu da njihovo partnerstvo već prevazilazi tržište komercijanih vozila i da iz njega obe kompanije imaju značajne beneficije. Zbog toga pojedini stručnjaci najavljuju da bi Ford i Folksvagen lako mogli postati jednaki partneri i stvoriti najveću jedinstvenu kompaniju u industriji. 

Nemački gigant od saradnje sa Fordom može da profitira zahvaljujući snažnoj poziciji "Blue ovala" na američkom tržištu, posebno u segmentu SUV i kamionet vozila.

S druge strane, Folksvagen može da pomogne Fordu da se probije u Evropi, Latinskoj Americi i Kini, gde je trenutno slab. Osim toga, oba proizvođača svakako mogu da profitiraju izgradnjom zajedničkih platformi koje bi im olakšale da prošire ponudu modela.

RepublikaFoto: pixabay.com
Folksvagen je automobilski brend broj jedan u Evropi

Primera radi, Ford je svojevremeno bio pionir EV tehnologije, dok sada uveliko kaska za Folksvagen koji ima vrlo agresivan plan elektrifikacije. S druge strane, Ford može da pomogne Nemcima da poprave sliku urušenu "Dizelgejt" aferom i u već pomenutom segmentu pik-ap vozila.

Stručnjaci smatraju da je trenutak potencijalne saradnje savršen. Ford se suočava sa brojnim izazovima, dok radi na radikalnoj transformaciji kompanije.

Ta transformacija uključuje izbacivanje tradicionalnih sedan modela i kupea iz ponude u SAD, te prelazak na električne i samovozeće automobile uz masivnu ekspanziju kapioneta, krosovera i SUV segmenta. Upućeni u dešavanja tvrde da je cela priča između dve kompanije uveliko pokrenuta, ali da će samo vreme pokazati da li će Ford i Folksvahen upostaviti tesnu saradnju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading