NOVA TRKAČKA SERIJA ZA DOBROSTOJEĆE: Jaguar pokreće takmičenje samo za 50+ bogataše

Autor: b92.net

Razonoda

06.11.2018

23:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Britanski premijum proizvođač Jaguar lansirao je novu trkačku seriju za najbogatije.

RepublikaFoto: pixabay.com
Da bi ste učestvoali u trci morate imati preko 50 godina i poprilično dubok džep

Pod nazivom "Series Elite" ima kao ciljnu grupu najbogatija vozače starije od 50 godina. Dobro ste pročitali, morate imati više od 50 godina i "debeo" bankovni račun kako biste učestvovali u seriji trka na 12 staza širom Velike Britanije i Evrope. Voziće se Jaguarov XE SV Prodžekt 8 koji pokreće 5,0-litarski V8 agregat sa superpunjačem.

Foto: pixabay.com

Flotu od 20 super-sedana od 600 KS i 700 Nm će održavati Jaguar, a vozila će dobiti samo blage modifikacije, toliko minimalne da će automobil moći brzo da se vrati u oblik kojem je dozvoljeno da se vozi na javnim putevima.

To znači da vozači ne samo da će posedovati moćan trkački automobil, već će nakon što napuste takmičenje moći da ga koriste u svakodnevnoj vožnji.

Ovo nije prvi put da Jaguar pokušava da pokrene ideju o "Series Elite" takmičenju. Kompanija je početkom godine najavila istu seriju sa F-Type GT4 trkačkim automobilom, ali nije zaživela. Videćemo kako će proći drugi pokušaj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading