USKORO VAN GRADOVA: Nemačka zabrana dizela počinje da se širi i na Autoban?

Autor: b92.net

Razonoda

18.11.2018

23:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pitanje je trenutka kada će nemački sudovi okrenuti svoju pažnju na autoputeve (Autoban) u borbi protiv dizel automobila.

RepublikaFoto: pixabay.com
Autoputevi bi mogli da budu sledeći na udaru

Pre nekoliko meseci gradovi su dobili dozvolu da zabrane upotrebu vozila na dizel pogon na svojim ulicama.

Ranije ove nedelje Gelzenkirhen i Esen su dobili tu dozvolu, poput Kelna, Bona, Majnca, Štutgarta, Ahena, Frankfurta i Berlina, ali je ona proširane van centra grada, na delove lokalnih autoputeva.

Foto: pixabay.com

Tu bi mogla da započne žestoka pravna bitka jer, za razliku od centra grada gde vozači koji poseduju dizel automobil imaju višestruke mogućnosti za kretanje, zabrana na autoputu značajno utiče na život ljudi koji su navikli da putuju između gradova.

Zabrane za dizele se razlikuju od grada do grada, pa primera dok je većina gradova uvodi za vozila sa starijim motiroma do Euro 4 norme, Frankfurt i Berlin su znatno rigorozniji pa će da zabrane i Euro 5 dizel.

Ipak, ni tu nije sve drastično, pa u prestonici Nemačke vlasnici Euro 5 dizela mogu da u gradu koriste najmanje 11 puteva.

Videćemo da li će se ovaj trend zabrane dizela zaista proširiti i van centra gradova, posebno je do interesantno za Nemačku s obzirom na ogromnu mrežu autoputeva i veliku zastupljenost dizela.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading