Apple naterao korisnike da kupe nove punjače iako to nisu morali?

Autor: Republika

Razonoda

08.02.2019

03:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U novembru 2016. godine Apple je, prema tvrdnji tužbe podnete 5. februara u Kaliforniji, primorao desetine hiljada korisnika iPhone telefona u SAD i svetu da zamene svoje punjače novim, jer stari nisu bili podržani.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

U tužbi se navodi da je Apple na prevaru, softverskom porukom na ekranu telefona korisnike naveo da zamene stare punjače, koji su i dalje bili ispravni novim, jer su stari navodno "nekompatibilni sa uređajem". 

To se zaista desilo sa svim punjačima, koje je sertifikovala kompanija Apple, ali ih ona nije proizvela, tako da su svi korisnici takvih punjača morali da ih zamene nakon iOS 10.1.1 ažuriranja, ali sad ova tužba navodi da su i korisnici punjača, koje je proizveo Apple, takođe bili pogođeni ovim problemom, prenosi Mob&IT. 

Tužbom su obuhvaćeni samo Apple punjači, a od kompanije se traži da obaveste korisnike o svojim malverzacijama i "praksi, koja je zavarala korisnike", kao i da Apple počne da oglašava svoje namere na pravedan i prikladan način. 


S obzirom na to da je Apple već uhvaćen u obmanjivanju korisnika, kad je softverskim putem usporavao iPhone svojih korisnika, ova tužba mogla bi zadati dodatnu glavobolju kompaniji, ukoliko su dokazi dovoljno jaki, navodi GSMArena.ž

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading