Zbog novog internet izazova roditelji doživljavaju nervni slom

Autor: Srbija danas, Republika

Razonoda

20.07.2019

02:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Internet izazovi su preplavili društvene mreže i većinom su zanimljivi, mada neki od tih zadataka nose rizik po zdravlje, pa čak i po život, upozorava poznati psihijatar.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Internet izazov nije, u suštini, novi fenomen, ali ima novu prezentaciju, jer je danas Internet omogućio značajno jednostavniju komunikaciju i brojniju publiku. 

Trend među tinejdžerskim izazovima ovih dana jeste uraditi nešto izuzetno opasno ili – neverovatno glupo! 

Takav je, na primeri, izazov 72 - prava noćna mora za roditelje. Cilj ovog izazova je da tinejdžer pobegne od kuće na 72 sata. Deca bukvalno nestanu iz čiste zabave, a roditelji prijavljuju nestanak policiji u strahu za njihov život.

Ideje ovakvih izazova treba da budu što originalnije, tačnije, što bizarnije, ali se dešavaju i nesrećni slučajevi, jer akteri žele da budu što šokantniji.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ima i dobrih izazova!

- Ako je izazov unapređujući za naše zdravlje, mentalno i fizičko – treba ga slediti. I obrnuto. Ali, problem je u tome što mnogi nekritično imitiraju svoje idole, pa često rade nešto što nije njihova autentična potreba. Mladi, inače, često žive potrebe drugih, žele da imaju sve što imaju njihovi idoli i to onda mnoge vodi u životni promašaj – kaže psihijatar.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading