(VIDEO) Personalizovana tableta?! Eksperti prave jednu pilulu za sve bolesti!

Autor: pcpress.rs

Razonoda

21.07.2019

02:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kompanija Multiply Labs planira budućnost u kojoj će pacijenti biti oslobođeni velikog broja različitih tableta, te rade na projektu koji uključuje i personalizovanje načina lečenja, te lekova.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Naime, startap obećava jednu 3D-štampanu kapsulu koja bi se uzimala na dnevnom nivou, te bila kreirana na osnovu individualnih potreba svakog pacijenta. To bi značajno olakšalo život onima koji su u obavezi da uzimaju nekoliko vrsta lekova, budući da nije uvek jednostavno da se upamti i isprati složena terapija. Pored toga se lekovi ne doziraju precizno, budući da doktori prepisuju jednu ili dve pilule na dan, a manje doze jednostavno ne postoje. Eksperti iz Multiply Labs su upravo zbog toga kreirali pilulu koja u sebi može da sadrži više lekova koji se nalaze u odvojenim džepovima, a pregrade su različite debljine kako bi se svaki lek oslobodio u različito vreme.

Ovakve pilule bi uz pomoć 3D štampe lako mogle da uđu u masovnu proizvodnju, a svaka kapsula bi se kreirala po porudžbini, prema receptima koje korisnik pošalje, te bi narudžbina bila spremna za nekoliko minuta. Ovi 3D štampači bi lako mogli da se nađu u apotekama budućnosti, gde bi se svaki lek pravio na licu mesta, taman po meri korisnika – ni kapsulu manje, ni kapsulu više.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading