Da li ste spremni da vam kompjuter postane šef u 2020. godini?

Autor: Agencije

Razonoda

30.12.2019

03:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U 2020. godini roboti neće preuzeti ulogu ljudi, ali će biti povećana zavisnost čoveka od veštačke inteligencije, posebno u firmama koje će držati kurseve edukacije zaposlenih za komunikaciju sa visokom tehnologijom.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Stručnjaci za veštačku inteligenciju najavljuju uvođenje "glasovnog asistenta", koji će pomagati šefovima određenih sektora u kompanijama, prikupljati za njih informacije i prenositi im alternativne planove.

Vozila bez vozača biće još prisutnija na putevima, pored osoba u saobraćaju počeće sve češće da prolaze automobili za čijim volanom neko čita knjigu, dok auto-pilot vozi.

Kako prenosi britanski portal Verdict, stručnjaci veruju da će od naredne godine zdravstveni podaci biti u većoj upotrebi za širi razvoj veštačke inteligencije.

Takođe, 2020. veštačka inteligencija će sve više donositi odluke u velikim kompanijama i organizacijama.

S ciljem sprečavanja manipulacija, kompanije će morati da posvete posebnu pažnju procesu donošenja odluka i da još više nadziru tehnologiju koja će preuzimati odluke o najvažnijim pitanjima poslovanja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading