Stigla nevidiljiva tastatura, evo kako funkcioniše

Autor:

Razonoda

11.01.2020

03:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Samsung je kreirao nevidljivu virtuelnu tastaturu koja koristi AI da prati pokrete prstiju. U pitanju je projekat iz njihovog C-Lab inkubatorskog programa, koji uključuje AI softver za kreiranje virtuelne tastature na ravnim površinama. Unutar C-Lab-a trenutno se razvija 40 projekata, za koje se očekuje da će u nekom trenutku prerasti u nezavisne start-up kompanije, piše PC Press.

RepublikaFoto: youtube.com/ 삼성전자 뉴스룸 [Samsung Newsroom]
Moć tehnologije raste iz dana u dan

Konkretan projekat o kome je ovde reč nazvan je SelfieType.On koristi prednju kameru na telefonu, tabletu ili laptopu preko koje prati pokrete prstiju i „prevodi“ ih u standardni QWERTY raspored.

Ovaj softver ne zahteva nikakvu dodatnu opremu i kada bude dostupan na tržištu predstavljaće odličnu alternativu za fizičke tastature.

Glavna prednost ovog alata je što neće biti potrebe da se na put nose Bluetooth tastature pune veličine, ili mini tastature. Za rad SelfieType-a dovoljno je da se obezbedi neka ravna i čista površina.

Demonstracija ovog programa dostupna je na ovogodišnjem CES-u, a za sada se ne zna kada će biti komercijalno dostupan, niti kolika će mu biti cena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading