Popularna aplikacija za muvanje uvodi nove bezbednosne opcije, među njima i "panik taster"

Autor: telegraf.rs, Republika

Razonoda

26.01.2020

03:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Popularna dejting aplikacija Tinder dodala je više novih bezbednosnih opcija, među kojima je i "panik taster", kojim korisnik može da obavesti nadležne ako nešto na sastanku "krene po zlu".

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Aplikacija će ubuduće onemogućiti lažno predstavljanje i postavljanje lažnih fotografija novim načinom verifikacije identiteta korisnika.

Novi algoritam će postavljenu fotografiju, uz asistenciju ljudi, upoređivati sa selfijem koji će korisnik morati da fotografiše u realnom vremenu. Nakon što proces verifikacije uspešno bude završen, profil korisnika će dobiti plavu oznaku kao potvrdu da su njegove profil fotografije prave.

"Panik taster" dolazi zajedno sa opcijom Noonlight, koja je delo Tinderove partnerske komapnije Match Group, a koja će korisnicima dati mogućnost da tajno snime onoga sa kime se sastaju, kao i gde i kada se sastaju, kako bi, ako se za to pokaže potreba, u tajnosti mogli da pošalju obaveštenje da je nešto krenulo kako ne treba ili da pozovu u pomoć, prenosi Sky News.

Opcija Noonlight će, za početak, biti dostupna samo u Americi. Oznaka "Verifikovani profil" će biti testirna na "odabranim tržištima" i postepeno će postajati dostupna širom sveta tokom 2020. godine, saopštavaju iz Tindera.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading