NOVE OPCIJE NA INSTAGRAMU: Video poziv, AR kamera efekti...

Autor: benchmark.rs

Razonoda

02.05.2018

23:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tokom svoje godišnje F8 konferencije, Facebook je objavio da je kompanijin Instagram servis dobio gomilu novih funkcija. Objavljeno je da će više aplikacija biti integrisano za direktno ubacivanje sadržaja u Stories. Prve dve aplikacije koje će biti integrisane u Stories su Spotify i GoPro.

Foto: pixabay.com
Instagram korisnici će biti oduševljeni novim opcijama

Spotify integracija donosi stikere pesama koji se linkuju na pune pesme na Spotify, a moguće je slati i Instagram DM sa pesmom, plejlistom, albumom. GoPro integracija radi jednostavnim izborom klipa u GoPro aplikaciji, koji će moći da se deli direktno na Instagram Stories. 

Instagram ističe da će nove integracije na servisu raditi i kada se Instagram Stories objavljuju na Facebook Stories, a u budućnosti će postojati još više aplikacija koje su integrisane u Instagram Stories.

Kada su AR efekti u pitanju, Instagram je iskoristio prednosti kompanijine Facebook Camera Effects Platforme da donese AR efekte sa naloga slavnih ličnosti. Ovi AR efekti se prostiru od filtera lica do efekata okruženja.

Nova Instagram funkcija je i Video Chat. Ona se inicira pristiskom na video ikonicu u gornjem uglu bilo koje direktne poruke. Bazirano na press fotografijama, sugeriše se da je maksimalan broj učesnika četiri po videu.

Na kraju, tu je Instagram Explore stranica, koja je personalizovana za svakog korisnika kako bi se otkrili novi ljudi i nalozi za praćenje. Explore je kategorizovan u "kanale za teme", a omogućava usmereniju pretragu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading