Svakim horoskopskim znakom vlada jedna planeta: Saznajte šta to znači!

Autor: Republika

Lifestyle

19.05.2020

23:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Natalna karta može približno da opiše očekivani fizički izgled osobe. Kako će neko izgledati najbolje će nam opisati podznak natalnog horoskopa (ascendent), celo prvo polje, planeta koja vlada ovim delom horoskopa, planete u ugaonim kućama, kao i Mesec.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Jedna od grubljih podela predstavljena je ovako: ljudi s podznakom u prvoj polovini znaka (od 0 do 15 stepeni) u Devici, Vagi, Vodoliji, Ovnu, Lavu ili Biku, ili druga polovina u Blizancima, Škorpiji ili Strelcu, imaju pravilnu konstituciju tela.

Ascendent (podznak) u Raku, Jarcu, Ribama, Ovnu, Biku ili Lavu (druga polovina znaka), kao i u Blizancima, Škorpiji ili Strelcu (prva polovina) imaju nepravilan izgled tela i držanja. Sklonost gojaznosti imaju osobe čiji je podznak u prvih 15 stepeni znaka Ovna, Bika ili Lava, i obrnuto, mršavije su osobe kojima je ascendent u istom znaku, ali od 16. do 30. stepena.


Niže rastom i mršave su osobe sa ascendentom u znaku Blizanaca, Škorpije i Strelca do 15. stepena, i obrnuto, od 16. do 30. stepena opisuje osobe sa viškom kilograma i upadljivim oblinama.

Na izgled utiče i planeta koja vlada ascendentom (podznakom). U ovom slučaju postoje mnogobrojne kombinacije, jer ta planeta može biti u astrološkom znaku koji bitno menja karakteristike. Ipak, ako je planeta u svom punom sjaju, glavne karakteristike su ove:

- Sunce - osoba je upadljiva, privlačna, tamnijeg tena sa narandžastim nijansama, krupnih očiju, upadljive kose (ili je preslaba ili pregusta i tršava), i prodornog glasa.

- Mesec - osoba može biti krupnije konstitucije, oči su upadljive, podočnjaci naglašeni, lice je okruglo i belo, moguće su sitne pege, širok nos i izdužena brada na kojoj je, često, rupica.
 
RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

- Merkur - osoba je srednjeg rasta i slabašne fizičke konstitucije. Ima dugačke ekstremitete i prste, sitne oči, nos blago povijen i specifičan glas.


- Venera - telo ove osobe je proporcionalno, ali sklono gojenju. Ima belu kožu, lepe oči, pune usne, pravilan nos, pravu kosu i veoma muzikalan glas.

- Mars - daje osobi crveno-beli ten sa riđim pegama na licu. Oči su sitne i pretežno su plave ili svetlozelene. Zubi su neravni. Čelo ove osobe može biti karakteristično, jer je specifično spojeno s nosom. Glavu drže blago povijenu unapred, kao da prete rogovima.

- Jupiter - telo ove osobe je krupno i skladno. Lice je okruglo, sa sitnim crvenim pegama, oči su krupne i sjajne, a karakteriše ih širok osmeh i upadljivi zubi.

- Saturn - osoba je visokog rasta i veoma mršava. Njen ten je sivkasto-žut. Oči su sitne i svetle boje. Korak ove osobe je krupan, ali upadljivo trom.

Visina osobe može da se odredi po astrološkom znaku, koji, pak, govori i o temperamentu:

Kolerici su Ovan, Lav i Strelac, i oni su pretežno visoki.

Melanholici su Bik, Devica i Jarac - najčešće su srednjeg rasta

Sangvinici su Blizanci, Vaga i Vodolija, uglavnom su visokog rasta.

Flegmatici su Rak, Škorpija i Ribe, nižeg su rasta.

Astrološki znak u kome je podznak:

Ovan - crvenkast, Bik - bleđi, boja zemlje, Blizanci - tamnožut, Rak - žut, Lav - taman, Devica - zemljano svetao, Vaga - mlečnobeli ten, Škorpija - crvenkasto taman, Strelac - tamniji, Jarac i Vodolija - naglašeno bledilo, Ribe - tamniji ten. Kako bilo, astrološka simbolika je beskrajna, a sva lepota je u tome što se svaka specifičnost neke osobe uvek može pronaći skrivena u mapi života zvanoj - natalni horoskop.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading