ŠTA NAM ZVEZDE PORUČUJU? Godišnji horoskop za 2018.

Autor: Branka Ćurčić

Lifestyle

01.01.2018

00:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukoliko vas interesuje šta vaš znak konkretno očekuje u narednoj godini, ekipa Srpskog telegrafa vam predstavlja godišnji horoskop za 2018.

RepublikaFoto: facebook.com/Zodiac Signs and Horoscopes
Rakovima razvedravanje, Lavovima velike promene

OVAN

Seča knezova

POSAO: I ova godina će biti prepuna izazova. Da li će promene biti konstruktivne, zavisi isključivo od vas. U svakom slučaju, biće velike. San o slobodi mora da prođe još nekoliko testova. Testovi mogu biti kako na poslovnom tako i na ljubavnom planu. Hoćete li postati šef ili dobiti otkaz samo su neke od manifestacija aspekata. Na putu do uspeha moraćete da bijete još neke bitke. Vrlo često one koje ste zaboravili da izvadite ispod tepiha tokom prethodnih godina. Problemi sa autoritetima dostižu vrhunac. Iako hladna glava nije sinonim za Ovna, u ovom periodu ćete morati da ovladate i tom disciplinom. U suprotnom, moglo bi vam se obiti o glavu.

LJUBAV: Vaša tiha patnja je ponovo na sceni. Uspešna i hladna birala je najgori trenutak da se vrati u vaš život. Duhovi prošlosti su opet tu. Izazivaju vas na finalni obračun. Poslovno okruženje se može ispostaviti kao najbolji poligon ljubavi. Neke od vas čeka promena bračnog statusa.

ZDRAVLJE: Možete imati utisak da se svet ruši, ali bez brige, anđeo čuvar bdi nad vama. Slobodno vreme iskoristite za regeneraciju, meditaciju i posvetite se ezoteričnim pristupima životu. Proučavajte nove poglede na svet.

SAVET: Utišajte unutrašnji dijalog kako bi vas vaš intuitivni glas odveo u pravom smeru.

BIK

Vežite se, polećemo!

POSAO: Dragi Bikovi, pripremite se jer vam sledi buran period. Planeta Uran od maja ulazi u vaš znak, naročito se ovo odnosi na rođene u prvoj dekadi. Imaćete potrebu za promenom posla i ponude će stizati sa svih strana. Velika dilema je da li je to bolja ponuda ili vam je zasad bolje na starom poslu. Dobro promislite pre nego što donesete konačnu odluku. Pred vama je godina koja će vam otvoriti nove horizonte. Iskoristite svaku priliku za dodatno obrazovanje, saradnju sa inostranstvom, nostrifikaciju diploma, polaganja zaostalih ispita, učenje jezika, pohađanje kurseva. Otvorite um i vaš učitelj će postati svako. Najveće životne istine pronaći ćete u malim stvarima. Veliku podršku možete potražiti u krugu prijatelja ili od partnera sa kojima će komunikacija biti lakša i plodonosnija.

LJUBAV: Ljubav je svuda i ne plaštie se da pokažte svoje najdublje strahove. Ukoliko budete imali hrabrosti, ove nove dubine u partnerskim odnosima bi mogle biti transformišuće. Pažnju vam može privući hrabra, strastvena osoba britkog uma. Veza koju ostvarite u ovoj godini mogla bi biti sudbinska. Tokom jeseni je moguć kontakt sa bivšom ljubavi. Što će vas opet dovesti u nezgodne situacije - koga odabrati.

ZDRAVLJE: Pobrinite se da vaša duhovnost ne bude zapostavljena i zdravlje će biti na zavidnom nivou.

SAVET: Ova godina bi mogla da vas nauči da je sve lepše u društvu. Uživajte u svim blagodetima koje su vam zvezde namenile.

BLIZANCI

Ona radi u rudniku...

POSAO: Pred vama je godina u kojoj se otvaraju mnoge poslovne prilike. Ukoliko ste imali problem sa zaposlenjem, prva polovina godine će vam doneti nekoliko mogućnosti. Onima koji se bave privatnim poslom slede ekspanzija i poslovna ulaganja. Neki od vas će se usuditi i na podizanje kredita. U svakom slučaju, nećete se prepoznati. Od nonšalantnog i šarmantnog Blizanca pretvorićete se u ozbiljnog karijeristu. Krajem avgusta ćete ući u nove poslovne poduhvate. Ova godina vam pruža mogućnost sticanja novih znanja i veština. Naročito dobra godina za polaganje studije ili polaganje ispita.

Foto: pixabay.com
Od nonšalantnog Blizanca do ispirisanog karijeriste

LJUBAV: Nemojte se plašiti što više vremena provodite na poslu, emotivna strana neće trpeti. Ove godine ćete iskusiti slasti zabranjenog voća sa nekim ko je možda zauzet ili nedostupan. Uvek nosite punjač sa sobom jer će vam telefon non-stop biti usijan. Proleće i jesen su naročito pogodni za ljubav.

ZDRAVLJE: U zdravom telu, zdrav duh. Izbegavajte brzu hranu i održavajte dobru formu.

SAVET: Ne ulazite u sumnjive i nejasne poslovne poduhvate. Naročito tokom avgusta.

RAK

Razvedravanje

POSAO: Prvo da čestitamo Rakovima što su preživeli turbulentne godine i da im poželimo dobrodošlicu u bolje sutra. Naredna godina će Rakove isceliti i darivati na svim poljima. Što se posla tiče, mnogi od vas će potražiti alternativu i raditi dva posla. Februar će, naročito, biti pogodan za uspostavljanje balansa sa autoritetima. U svakom slučaju, imaćete pune ruke posla tokom cele godine, a vaš trud će se na kraju isplatiti, tako da i materijalna satisfakcija neće izostati. Podrška prijatelja bi mogla biti od velikog značaja.

LJUBAV: Kada je 2018. godina u pitanju, za Rakove je ključna reč LJUBAV. Sila koja pokreće i okreće svet će vam doneti novu mladost, otkriti svrhu i ideal za kojim toliko žudite. Poneseni ovim talasom, mnogi od vas će prekinuti istrošene veze i otvoriti se za nova životna poglavlja. Svet je opet lep. Osoba koja će vas osvojiti mogla bi biti vezana za inostranstvo ili pak možete je upoznati na nekom predavanju ili javnom nastupu. Pratite svoje instikte.

ZDRAVLJE: Onaj koji voli, njega ništa ne boli.

SAVET: Putujte koliko vam god mogućnosti dozvoljavaju i provodite što više vremena sa decom, ona su izvor radosti.

LAV

Velike promene

Foto: ST/N. PANČIĆ
Previše posla, premalo para

POSAO: Ako vam je na poslu bilo teško, sad će vam biti još teže. Previše obaveza, premalo para. Niko od vaših nadređenih ne može da ceni vašu nesebičnu žrtvu. Poslovno okruženje će vam teško padati, ali mu je svrha da vas što pre navede na korenite promene. Potražite alternativu u domaćoj radinosti ili u radu od kuće. Stvari će se pokrenuti od maja, kada bi vaša karijera mogla da krene nepredvidivim tokom. Mnogi Lavovi će tada hrabro krčiti svoj put do uspeha. Konačno čete biti nagrađeni za sav svoj trud. Finansijska situacija u 2018. će se mnogo popraviti. Godina je povoljna za adaptaciju i proširenje životnog prostora.

LJUBAV: Kako vam poslovno nezadovoljstvo uzima previše energije, moglo bi se dogoditi da i ljubav stavite u drugi plan. No, to nije u vašoj prirodi i leto bi moglo da vas oslobodi stega i gurne u zagrljaj nesvakidašnje ljubavi. Puni ste energije i zavodite svojom novoosvojenom slobodom.

ZDRAVLJE: Promenite okolnosti koje vas sputavaju i vaše telo će vam biti zahvalno. Moguće probleme sa srcem, kičmom ili kostima će ublažiti duge šetnje u prirodi.

SAVET: Prihvatite promene koje vam predstoje, opiranje će vas samo učiniti nervoznijim.

DEVICA

Buđenje iz mrtvih

ZDRAVLJE: Dobre vesti za Device, Saturn će vas nakon dve i po godine iskušavanja i mučenja napustiti i već u novogodišnjoj noći možete osetiti olakšanje. Koliko će vam vremena trebati da se ponovo priberete, zavisi od toga koliko ste uspešno savladali njegove lekcije. No, život vas neće dugo čekati, odmah će proširiti krug vaših poznanika, a neki od njih bi vam mogli biti dobri saveznici u godinama koje nailaze. U svakom slučaju, komuniciraćete više i kvalitetnije, a životni tempo će biti brži i dinamičniji. Već u januaru stižu dobre poslovne ponude, a u avgustu očekujte povećanje prihoda. Maj je takođe veoma povoljan za posao. Obradujte sebe novim gedžetima, telefonom ili kupite auto.

LJUBAV: Iako možda niste spremni za emotivno otvaranje, može se dogoditi da vam upravo Saturn donese neku karmičku ljubav. A ako ste u vezi, samo prava i istinska ljubav može opstati. U suprotnom, emotivno neispunjene osobe pronaći će utehu u tajnoj vezi sa nekim koga već poznaju.

ZDRAVLJE: Brige oko posla mogle bi vas dovesti do iscrpljenosti. Poboljšajte ishranu i povedite računa o fizičkoj aktivnosti. U ovom periodu san će vam biti potrebniji nego ikad.

SAVET: Zadržite fokus na svojim ciljevima i ostvarite napredak u poslu. Postavite sebe u centar i ne pristajte na kompromise. Vi znate šta je za vas najbolje.

VAGA

Preduzetnici

POSAO: Vage će u 2018. godini imati mogućnost da pokrenu sopstveni biznis. Možete ući u partnerski odnos sa nekim iz porodice ili iz inostranstva. Čekaju vas velika ulaganja, a prve rezultate moći ćete da vidite krajem godine. Nemojte biti nestrpljivi jer će se vaš trud na kraju ipak isplatiti. Nemojte potpisivati nikakve ugovore krajem jula i početkom avgusta jer to nije povoljan period za vas. Mogući su dobici preko nasledstva.

Foto: pixabay.com
Ako ste u stabilnoj vezi, sledi poseta matičaru

LJUBAV: Tokom ove godine, mnoge Vage koje su u stabilnoj vezi staće pred matičara. Renoviranje doma, prepravke i restauracija će vas i te kako zaokupiti i uneti smisao i blagostanje doma. Slobodne Vage bi mogle da upoznaju osobu svog života krajem leta.

ZDRAVLJE: Mogući su problemi sa kožom i bubrezima.

SAVET: Ne dozvolite da vas sitni i beznačajni problemi izvedu iz takta i poremete stabilnost i blagostanje koji vam se nude. Uživajte u svakoj prilici.

ŠKORPIJA

Materijalno blagostanje

POSAO: Škorpijama već neko vreme sve ide od ruke. Tako će biti i u narednom periodu. Titule, priznanja, novac, status, diplome... Važno je samo da poželite. Maj će biti ključan za vas. Neki će promeniti posao, a neki će napredovati u karijeri. U svakom slučaju, imaćete podršku porodice, prijatelja i saradnika. Vaše je samo da idete napred. Zvezde su vam naklonjene i nemojte propuštati prilike koje vam se nude.

LJUBAV: Bićete omiljeni i popularni u društvu. Sa tolikim šarmom i harizmom nećete proći nezapaženo. Imaćete mnogo prilika, ali pazite da odaberete pravu. Zauzete Škorpije bi mogle ući u paralelnu vezu krajem godine. Imaćete veliku naklonost neke uticajne osobe, koja će na sve načine pokušati da vam se približi. Krajem godine neke Škorpije će uploviti u bračne vode.

ZDRAVLJE: Obratite pažnju na reproduktivne organe i kožu. Mnoge Škorpije će posetiti zubara u ovoj godini. Mogli biste više da povedete računa o ishrani.

SAVET: Ne upadajte u bespotrebne rasprave, samo će vam trošiti energiju.

STRELAC

Svakome po zaslugama

POSAO: Dobra vest je da ozloglašeni Saturn nakon dve i po godine napušta vaš znak i mi vam čestitamo na izdržljivosti. Loša vest je da on ulazi u polje vaših finansija, što vrlo često donosi poteškoće s prilivom novca i kašnjenje isplata. Važno je napomenuti da to ne mora uvek biti tako. Ukoliko smo u periodima krize smogli snage da uradimo ono šta se uraditi mora, Saturn vam može doneti i neku nagradu. Ona može biti u i vidu nekog nasledstva, naplate osiguranja ili pak vraćanje nekog starog duga. Sve u svemu, zadatak mu je da preispitamo svoj odnos prema novcu, ali i da istražimo sopstvene resurse. Od proleća su moguće nagle promene posla, nekome i promene profesije, težite da ona bude u većem skladu sa prirodom. Neko će dati otkaz, a neko se odlučiti za veću samostalnost i slobodu u radu.

Foto: pixabay.com
Turbulentnom periodu je došao kraj, smeše vam se bolji dani

LJUBAV: Turbulentni period se približava kraju i napokon možete očekivati stabilizaciju odnosa i ulazak u mirnije ljubavne vode. Nakon dve i po teške i iscrpljujuće godine, to je upravo ono što vam treba. Jesen donosi porast optimizma, pa samim tim i više ljubavnih zadovoljstava.

ZDRAVLJE: Mogući su česti problemi sa grlom. Do jeseni se posvetite duhovnom razvoju. Povoljan period za ulazak nekog duhovnog učitelja u vaš život. Meditacija, san i molitva su lek.

SAVET: Slušajte intuiciju, ona je glas vašeg anđela čuvara.

JARAC

Od nas zavisi

POSAO: Veliki Saturn se vratio kući, tu gde i pripada, u vaš znak. Dok se ostali znaci Zodijaka stresu i od same pomisli na njega, vi ga spremno dočekujete. Disciplina, čelična volja i red su ponovo u usponu, a vi znate da se svet samo tako osvojiti može. Prečice i otaljavanje vode u propast, no to ionako nije vaš stil. Zato, dragi Jarčevi, idite lagano, saveznik se vratio da vas ojača, da vam da snagu kad je svi drugi izgube i da vas sigurnim putem vodi do trona. Svet će uvek biti onakav kakvim ga vi napravite. Bez velike pompe i vatrometa pogoni će raditi u tri smene. Ove godine će vam i prijatelji biti naklonjeniji, otvaraju se mogućnosti za saradnju, ali i pravljenje dobrih planova za budućnost.

LJUBAV: Na ljubavnom planu možete očekivati burne i nesvakidašnje događaje. Može se dogoditi da u vaš život uđe neka nova osoba, da napravi pometnju i unese svežinu u vaše srce. Neočekivana i nepozvana, ponudiće sve, a uzeće i ono što niste ni znali da možete da date. U svakom slučaju, dosadu i rutinu ostavite za neke druge životne oblasti.

ZDRAVLJE: Moguće glavobolje najbolje se leče dugim šetnjama u prirodi. Sklonost ka crnim mislima držite pod kontrolom.

SAVET: Deca u ovom periodu mogu biti izvor problema, ali i najveće radosti. Posvetite im se, najbolje ideje dobićete upravo od njih.

VODOLIJA

Ništa nije onako kakvim se čini

POSAO: Verovatno ste već počeli da uživate u novostečenoj slavi, posvećeni karijeri koja je odnedavno ili će vrlo brzo biti adekvatnija vašim genijalnim sposobnostima. Uživate u građenju statusa, pogledi su uprti u vas i sve to prija vašem egu. Međutim, ova godina donosi dublja preispitivanja. Često se može javiti osećaj da nešto nije u redu, ali nikako da shvatite o čemu je reč. Kako ste intelektualno orijentisani, ovo može biti jako težak zadatak jer vam zvezde govore da se morate pozabaviti i emotivnom stranom. Saturn je otpočeo tihu razgradnju vaše ličnosti, polako ukida neke stare sheme funkcionisanja i donosi sumnju u uvrežene sisteme verovanja. Sve ovo vam je potrebno kako bi se napravilo mesta za novu i bolju postavku stvari. Od proleća moguće velike promene u domu. Mnogi od vas će se preseliti ili promeniti državu.

LJUBAV: Ukoliko podelite sa nekim najintimnije strahove i slutnje, ogolite se u potpunosti, nove dubine u odnosima se rađaju. Shvatićete da su emocije jednako važne kao i intelektualni stimulansi. Može se dogoditi da razbijete mit o slobodi.

ZDRAVLJE: Napet nervni sistem može doneti probleme sa spavanjem, iznenadne napade ljutnje i nervozu. Izbegavajte opijate i posvetite se istraživanju svoje podsvesti.

SAVET: Što se više dajem - više me ima.

RIBE

Nisu svi koji lutaju izgubljeni

Foto: pixabay.com
Ove godine ljubav je i prijatelj i saputnik

POSAO: Možda vas je pratio glas da ste neodlučni, često zamišljeni i tajnoviti, ali upravo ova vaša osobina ove godine može vam ponuditi najviše odgovora. Spakujte kofere, novi horizonti se bude, putevi vam se otvaraju. Do kraja leta dobri Jupiter podržava polje dalekih puteva, obrazovanja i saradnju sa inostranstvom. Ukoliko se budete posvetili ovim životnim oblastima, jesen će biti raskošna sa svojim plodovima, pa spremno dočekajte promenu statusa, unapređenje ili ponudu koja se ne odbija. Um će biti britak i brz, ideje naviru same, a planovi su stabilniji i realniji. Nećete želeti da gubite vreme vodeći površne razgovore, a može se dogoditi i da potpuno promenite dosadašnji način komunikacije. Oni koji su zagledani u dubine, stanuju visoko.

LJUBAV: Ljubav je ideal koji se samo u pesmama ostvaruje, osim kada ste vi u pitanju. Onaj koga ste tako dugo tražili u svačijim pogledima dolazi neupadljivo i odmereno. Možda je već dugo stajao tu, ali ga, tragajući predaleko, niste primetili. Sa sobom nosi čvrstinu i oslonac koji vam tako fali, njemu se može verovati. Ove godine ljubav je i prijatelj i savetnik.

ZDRAVLJE: Ukoliko uspostavite ritam u ishrani i budete izbegavali noćne posete frižideru, telo će vam biti zahvalno. Putovanja će vas osnažiti i regenerisati.

SAVET: Iskoristite svaki slobodan trenutak da otputujete, makar i u mislima. U zdravom duhu - sav zdrav!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading