Njeno veličanstvo jabuka: Kad je najbolje jesti rajsko voće?

Autor:

Lifestyle

05.02.2019

04:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tu je, na dohvat ruke, ne morate ni da se propnete na prste da biste je ubrali. Ima je preko cele godine, pobrinuli su se trgovci za to. A ono šta čini za vaš organizam - to je čudo! Verovatno ste pogodili - njeno veličanstvo jabuka!

RepublikaFoto: pixabay.com
Pregršt zravlja u malom pakovanju

Dobro, koliko god da je na početku Adam uprskao stvar, pa sad svi zbog njegovog konzumiranja jabuke ispaštamo, da se ipak okrenemo drugoj, boljoj strani tog incidenta, i osvrnemo na ono zdravo što nam ova voćka nudi. Ipak, koliko god da je dokazano zdrava za nas, jabuka, kao i sva druga hrana, daje najbolje rezultate ako je jedemo u doba dana kada je naše telo u stanju da izvuče maksimum iz nje.

Što se tiče različitih studija, najbolje vreme za jabuku je jutro. Jabuka je bogata vlaknima i pektinom, koji se nalazi u koži voćke. Ljudima koji pate od probavnih smetnji i imaju problema sa snom zbog kasnonoćnog jedenja, jabuka čim se probude bi mogla da bude od velike pomoći. Uz to, jabuka će ujutro pokrenuti probavu bolje nego ijedno drugo voće.

Foto: pixabay.com

Pektin će pomoći bakterijama koje žive u crevima, baš kao što će vam pomoći da se rešite toksina i kancerogenih materija iz organizma.

Klasičnim i uobičajenim načinom jedenja jabuke, kružno oko jezgra, baca se i do 30 posto jabuke (između 20 i 30 kalorija)

A šta ako ipak jedete jabuke uveče? Prekasno konzumiranje jabuka moglo bi se okrenuti protiv vas. Jabuke bi tokom noći mogle stimulisati proizvodnju gasova u crevima i doneti vam neprijatnosti u noćnim satima.

Najbolje vrijeme za jabuku je jutro, čim ustanete ili kao zalogaj između obroka koji sadrži sve hranjive sastojke, podstiče gubitak kilograma, pomaže vašoj koži da zablista, a čini čuda i za vašu probavu. Na duge staze.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading