Savršeni za porodični doručak: Srpski kaneloni
Ako imate problema da napravite neki novi doručak koji će zasititi vaše ukućane, imamo pravo rešenje za vas...
Potrebno je:
- 400 g mlevenog mesa
- 1 šargarepa
- glavica crnog luka
- mešavina začina
- so i biber
- 1 dl kečapa
- 500 g kora za pitu
- 3 jajeta
- 2 dl kisele pavlake
- 100 g kačkavalja
- 2 kašike ulja
Priprema:
Na ulju propržiti sitno iseckani crni luk, izrendanu šargarepu, pa dodati mleveno meso. Sve zajedno dinstati dok se meso ne uprži do pola. Začiniti po ukusu, dodati kećap i sve dobro promešati. Kore podeliti uzduž tako da se od jedne dobiju dve kore. Na sredinu svake kore staviti fil, svaku preklopiti sa obe strane prema sredini i urolati. Dobijene kanelone složiti u podmazan pleh. Preliti ih umućenom smesom od jaja i kisele pavlake i posuti izrendanim kačkavaljem. Kanelone peći u rerni na 200 stepeni, 35 do 40 minuta.
Nakon toga kaneloni su gotovi. Uživajte u savršenom ukusu.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)