Jelo bez mesa, gotovo za 15 minuta - punjeni šampinjoni!
Pikantno punjenje čini pečurke nezaboravnim specijalitetom: pogodno za predjelo, glavno jelo ili topli bife za švedski sto.
Ako volite ukus pečenih šampinjona, predlažemo da probate ove ukusne punjene šampinjone specifičnog ukusa, piše Lovesensa. Kombinacija pečuraka, krem sira i spanaća je tako dobra, da ćete poželeti još nekoliko puta da napravite ovo jelo. Još jedna prednost je što se brzo sprema, pa je savršen izbor ako očekujete goste.
Sastojci:
- 20 šampinjona
- 2 čena belog luka
- 4 šolje svežeg spanaća
- 220 g krem sira
- so, biber
- 1/4 šolje parmezana
- 1/4 šolje prezli
Šampinjone operite i odvojite drške od kapica.
Kapice poređajte na pouljen pleh, a drške sitno iseckajte pa pržite u tiganju na blagoj vatri.
Iseckane drške šampinjone pržite sa belim lukom, pa dodajte spanać, krem sir, so i biber.
Kada se sastojci lepo isprže i sjedine, zahvatite kašičicom dobijenu smesu i punite kapice šampinjona.
Napunjene šampinjone pospite prezlom i parmezanom, pa pecite na 190 stepeni oko 12 do 15 minuta.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)