NEMA PEČENJA I MUČENJA: Slana rozen torta spremna za nekoliko minuta, njen ukus će vas očarati!
Slana rozen torta je jednostavno hladno predjelo, lako i brzo se pravi, odlična je čak i za početnike, ne može nikako da se pogreši a izgleda tako šareno i privlačno. Biće odlično predjelo za bilo koji povod, posebno kada pravite puno hrane koju ćete poslužiti svojim gostima.
Sastojci:
- 1 pakovanje slanih rozen kora (8 kora )
- 500 gr sitnog sira
- 500 gr kisele pavlake
- 200 gr majoneza
- soli po ukusu ( 1/2 kašičice soli )
- 250 gr šunkarice ili salame pileća prsa
- 3 – 4 kisela krastavčića
- 3 kašike ajvara
- 200 gr tvrdog sira ( trapist, edamer, gauda, čedar )
Priprema:
Pomešati sitan sir, pavlaku, majonez i so i sve dobro promešati.
Tvrdog sira ostavimo jednu šaku za dekoraciju kasnije.
Spojiti sir i krastavčiće pa dodati 1/4 smese od sira ( 2,5 kutlače ), pa ponoviti sve još sa salamom i ajvarom.
Četvrti deo ostaje takav, kakav je jer se njime premazuje torta odgore.
Slaganje: kora, fil sir, kora, fil šunka, kora, fil ajvar, kora, pa ponavljamo još jednom. Mažemo na koru malo manje od pola smese da bi nam ostalo po malo od svake da namažemo i sedmu koru. za sedmu spojimo sve ti i umutimo pa premažemo.
Na osmu koru stavimo dasku ili tacnu i malo opteretimo da bi se torta izravnala. Ostavimo dovoljno je pola sata, a zatim premažemo četvrtom preostalom masom od sira i pospemo onim ostavljenim tvrdim sirom.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)