Posni kroasan: Idealan doručak!
Uživajte u ukusnim kroasanima i kada postite.
Po želji, možete i da ih pravite sa nekim povrćem ili sa džemom.
Sastojci:- 250 mililitara vode - Pola kašike šećera - Pola kašike soli - Kesica suvog kvasca - 50 mililitara ulja plus dve kašike ulja - Pola kilograma brašna - 200 grama posnog margarina |
Priprema:U mlaku vodu sipajte kvasac, šećer i malo brašna, pa izmešajte. Zatim dodajte polovinu brašna, so i 50 mililitara ulja, pa dobro izmešajte. U veću posudu stavite drugu polovinu brašna, pa zatim postepeno dodajte smesu sa kvascem i zamesite testo. Zatim ga premažite sa dve kašike ulja i ostavite oko 45 minuta da narasta. Podelite testo na pola, pa zatim isecite na 16 jednakih delova. Svaki deo oblikujte u lopticu, pa svaku lopticu razvucite na stolu. Na svaki taj razvučeni krug narendajte malo margarina, preklopite drugim krugom i to ponavljajte sa svih 16 loptica. (Ostavite malo margarina za premazivanje na kraju). Testo blago pritisnite rukama odozgo, pa ga razvucite oklagijom i isecite na trouglove. Namotajte testo u kiflicu i poređajte na podmazan ili pleh obložen papirom za pečenje. Kada savijete sve kiflice, rastopite ostatak margarina i prelijte ih, pospite morskom solju i susamom (ili ih pre savijanja možete napuniti po želji). Zagrejte rernu na 200 stepeni i pecite oko 20 minuta, ostavite malo da se ohlade i poslužite. |
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)