ZA ONE SA DUBLJIM DŽEPOM: Probajte pečene smokve sa pinjolama od Dženifer Garner
Holivudska glumica Dženifer Garner obožava da kuva, a svoje recepte rado deli na društvenoj mreži Instagram. Ovog puta je spremala pečene smokve sa kozjim sirom i pinjolama. Pošto su pinjole veoma skupe, mi vam predlažemo da ih zamenite orasima, bademima ili lešnicima.
Potrebno:
- smokve
- balzamiko sirće
- pinjole
- kozji sir
- so
Priprema:
Presecite smokve na polovine i uklonite stabljike, preko njih pospite balzamiko sirće i posolite ih. Pecite ih na 100 stepeni Celzijusovih dva sata. Nakon toga malo pojačajte temperaturu narednih 30 do 45 minuta. Propržite pinjole (ili lešnike) na tiganju. Kada smokve budu gotove, ukrasite ih proprženim pinjolama, stavite preko toga i kozji sir, malo balzamika i kašiku meda.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)