(RECEPT) Spremite brzo, uživajte natenane: Idealna čokoladna torta!

Autor: kurir.rs, Republika

Lifestyle

25.08.2019

03:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zasladite se posle ručka, pozovite prijatelje ili možda baš onog komšiju koji vam se sviđa. Niko neće ostati ravnodušan!

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Uvek je dobro vreme za čokoladu, a mnogima je čokoladna torta omiljeni slatkiš. Za pola sata ćete imati desert koji se vrlo jednostavno pravi!

Potrebno je:

(za biskvit)

4 jaja

4 kašike glatkog brašna

pola praška za pecivo

100 g čokolade za kuvanje

100 g šećera

200 g maslaca

RepublikaFoto: pixabay.com
Ako imate pomoćnika torta će biti još slađa!

(za fil)

500 ml slatke pavlake

250 g čokolade za kuvanje

Priprema:

Prosejte brašno pomešano s praškom za pecivo u dubljoj činiji. Na pari otopite maslac i čokoladu, pa razdvojte belance i žumance. U dubljoj posudi izmiksajte žumanca sa šećerom, dodajte im otopljeni maslac i čokoladu, promešajte, pa dodajte prosejano brašno s praškom za pecivo. U drugoj posudi napravite šne od belanaca, pa pažljivo špatulom umešajte šne u čokoladnu smesu.

Kalup za tortu prečnika 23-24 cm obložite papirom za pečenje, pa izlijte pripremljenu smesu. Smesu možete peći u četvrtastom kalupu veličine 35×24 cm. Stavite da se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C i pecite oko 20 minuta.

Napravite fil tako što ćete čokoladu sitno iseckati, a slatku pavlaku zagrejati do tačke vrenja. Zagrejanu slatku pavlaku prelijte preko čokolade pa promešajte.

Pečenu podlogu izbodite viljuškom i prelijte toplim filom (treba da bude dosta tečan). Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, pa potom kolač dobro ohladite u frižideru i tek onda skinite obruč, ako ste ga pekli kao tortu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading