(RECEPT) ŽELEĆETE JOŠ: Brzi namaz od piletine i heljde
Svi volimo ukusne obroke koji se brzo spremaju, a ovo je upravo jedan od njih!
Ne morate biti ekspert da biste napravili ovaj jednostavan namaz, a možete ga jesti na bezbroj načina.
Potrebno je:
1 pileći batak sa karabatakom
2 kašike sirove heljde u zrnu
1 kašičica karija
1/2 kašičice soli
1 prstohvat kurkume
2 prstohvata bibera
1 prstohvat majčine dušice
3 čena belog luka
6-7 komada kapra iz teglice
1 kašika seckanog svežeg peršuna
1 kašičica svežeg đumbira
Priprema:
Batak skuvati očistiti od kostiju i kože i usitniti.
Posebno skuvati 2 kašike heljde u maloj šerpici, ostaviti 5-10 minuta da stoji pa ocediti od vode.
U secka ili blender staviti meso, heljdu, začine, kapar i malo vode u kojoj je bio kapar jer je jako slana pa će dobro doći, đumbir, beli luk i sve izmiksati sa vrlo malo vode, stavite za početak 4-5 kašika.
Postepeno dodavati vodu ako je previše gusto kako bi se dobila lepa kremasta struktura.
Probajte par puta kako bi ste po ukusu dodali so i neki od začina. Jer nemamo svi isti ukus, a ni istu količinu mesa.
Na kraju umešati seckani peršun i staviti da se ohladi.
Koristiti kao namaza za hleb, dvopek, krekere...
Prijatno!
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)