Postanite "svetska" domaćica preko noći: Ovo je najjednostavniji recept za KREM BRULE!
Da li ste za "krem brule"? Zvuči tako egzotično i pomalo nedostižno jer ste sigurno o pomislili - kako napraviti to čudo?! Istina je, zapravo, sasvim drugačija. Nema ništa lakše od spremanja najpopularnijeg francuskog dezerta.
Foto: pixabay.comRecept za krem brule (crème brulée) ili "zapečeni krem" pojavljuje se krajem 17. veka. Ova poslastica se sastoji od kremastog fila i hrskave karamel korice.
Za pravi užitak, savetujemo vam da kolač prenoći u frižideru, a da gorionikom, kuhinjskim brenerom, koricu napravite neposredno pre služenja. Na taj način, pored demonstriranja kulinarskog mađioničarskog trika, dobijate i spoj hladnog fila i tople karamel kore.
Sastojci:
- jedan štap vanile ili 5 ml esencije vanile
- 500 ml slatke pavlake
- 6 žumanaca
- 100 gr kristal šećera + još malo za preliv
Priprema:
Vrhom noža izvadite srž iz šipke vanile.
Vanilu sipajte u pavlaku i stavite da se kuva, ali vodite računa da ne prokljluča. Dok se pavlaka greje, umutite žumanca sa šećerom. Smesi sa jajima dodajte toplu pavlaku i vanilu i promešajte.
Vatrostalnu posudu stavite u pleh u koji ćete sipati toplu vodu. U vatrostalnu posudu sipajte umućenu masu kroz cediljku. Pecite u rerni na temperaturi od 180 stepeni oko 35 do 40 minuta. Kada je krem pečen, izvadite vatrostalnu posudu iz vodene kupke, ohladite ga i stavite u frižider.
Foto: pixabay.comNeposredno pre služenja izvadite kolač iz frižidera, pospite ga šećerom i zapalite kuhinjskim brenerom. Za još finiju koricu, možete se odlučiti i za prah-šećer.
Poslužite gotov desert dok je još korica topla, jer je tada užitak u krem bruleu najveći.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.

Komentari (0)