(RECEPT) ZAPEČENA PAPRIKA U PAVLACI: Lagan obrok ili prilog uz meso
Donosimo vam sjajan recept za jelo koji se brzo i lako sprema, a oduševiće svakog ko proba.
Potrebno je:
1kg mesnate babure paprike ( mada može bilo koja, mislim da bi sa rogom imalo poseban šmek )
oko 1 kašika soli ili po ukusu
malo bibera, opet po ukusu
100 ml ulja
180 gr, ili jedna mala kisela pavlaka
180 ml jogurta, opet jedna mala čaša ( ukoliko je veće pakovanje, sve mere mogu da idu na 200 ml )
100 ml vode
1 kašika brašna
beli luk po ukusu ( može biti svež, a i u granulama ili prahu )
Način pripreme:
Papriku očistiti od peteljki pa preseći po sredini i onda svaki deo zavisno da li su paprike manje ili veće na dva ili tri dela.
Premazati uljem tepsiju pa ređati papriku, prvo jedan red koji malo nauljimo, pospemo solju i biberom pa drugi red. Uključiti rernu na 200 stepeni.
Izmedju naseckamo belog luka ili pospemo granulama ili prahom. Uradite to po ukusu, neko voli da se oseti beli luk više, a neko manje. Doduše ima i onih koji uopšte ne vole, u tom slučaju samo ga izostaviti.
Tako pripremljenu papriku staviti u rernu da se peče oko sat vremena. Procenite po paprici koju vi budete stavili. Trebalo bi da je paprika otpustila, na vrhovima da ju je malo toplina rerne čak i zapekla, a na ubod viljšuskom da je mekana, nikako da se raspada.
Umutiti zatim kiselu pavlaku, jogurt i brašno, pa naliti vodu i opet umutiti. Na kraju dodati so i biber, može i peršunovog lista, malo belog luka i prahu ili granulama pa lagano prelivati preko paprike vodeći računa da svuda prelijete podjednako.
Paprika u tepsiji treba da je gusto poslagana, čak i jedna preko druge da bi kada se bude prelila cela bila u ovom "soku".
Vratiti u rernu još 30 minuta ili dok ne procenite da je dovoljno.
Prijatno!
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)