(VIDEO) PRSTE DA POLIŽEŠ: Posni rolat sa ajvarom i tunjevinom

Autor: Republika

Lifestyle

27.09.2019

03:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rolat sa ajvarom i tunjevinom je pravi izbor za posnu trpezu. Sprema se veoma brzo, a ukus mu je fenomenalan!

RepublikaFoto: pixabay.com
Može još?

Za koru:

8 punih kašika brašna

4 kašike ajvara

250 ml kisele vode

1 kesica praška za pecivo

so, biber

Za fil:

6 kašika posnog majoneza

1 konzerva tunjevine

3 kisela krastavca

Priprema:

Za pripemu rolata vam treba malo vremena, zato uključite rernu na 200 C da se greje.

RepublikaFoto: pixabay.com
Mami i mirisom i ukusom...

Pomešajte 8 kašika brašna sa praškom za pecivo. Prosejte brašno pomešano sa praškom za pecivo. Posolite i pobiberite. Dodajte 4 kašike ajvara. Promešajte i postepeno dodajte 250 ml kisele vode. Promešajte sve sastojke dok se ne sjedine.

Tepsiju obložite papirom za pečenje i sipajte smesu za rolat. Rasporedite ravnomerno fil po tepsiji. Stavite rolat u zagrejanu rernu na 200 C da se peče. Pecite oko 20-30 minta na 200 C.

Vruć rolat stavite na čistu krpu i zamotajte ga sa papirom u kom se pekao, a zatim i u krpu . Krpu pokvasite vodom ( možete i prvo da pokvasite krpu pa da umotate rolat). Ostavite rolat da se dobro ohladi.

Za to vreme napravite fil. Isecite krastavce na kockice. Stavite u činiju u koju ćete zatim dodati konzervu tunjevine (160 g). A zatim oko 6 kašika posnog majoneza i sve to promešajte. Dodajte kašičicu senfa, promešajte. Probajte pa po želji dodajte so i biber.

Odmotajte ohlađeni rolati i odvojte ga od papira za pečenje. Rasporedite fil po rolatu i ravnomerno razmažite. Rolat zatim ponovo zamotajte u providnu foliju i stavite u frižider da odstoji par sati, a najbolje preko noći da se svi sastojci sjedine.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading