OMILJENA SLAVSKA SALATA: Spremite najukusniju MIMOZU sa piletinom!
Mimoza je kraljica salata, veoma je kalorična a ukus nenadmašan! Može se jesti kao dodatak jelu, salata ili kao glavno jelo.
Potrebno je:
- 4 krompira
- 2 veće šargarepe
- 4 kuvana jajeta
- 250 g pilećeg belog mesa
- 300 g kačkavalja
- 100 ml majoneza
- 2 čaše (180 g) kisele pavlake
- so
- začini
Priprema:
Skuvati krompir u ljusci, ohladiti ga i oljuštiti. Jaja skuvati, dobro ohladiti i oljuštiti. Skuvati belo meso i ohladiti ga. Skuvati sargarepu i ohladiti je. Napraviti preliv za salatu, mešanjem pavlake i majoneza. Posoliti ga i začiniti po ukusu. Krompir, šargarepa, tvrdo kuvana jaja i kačkavalj se rendaju, a belo meso se iseče na sitne komade, i slažu u slojevima u činiju.
Dno činije premazati slojem preliva od majoneza i pavlake. Izrendati krompir, posoliti, preko njega staviti sloj preliva. Izrendati šargarepu i premazati prelivom u tankom sloju. Izrendati kuvano jaje, posoliti, a zatim staviti preliv. Staviti belo meso pa malo preliva. Preko se renda kačkavalj. Još jednom složiti sastojke istim redosledom. Odozgo narendati malo više kačkavalja. Ukrasiti po izboru.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)