KO PORUČENO ZA SLAVE! Bajadere od pilećeg mesa - idealno slano predjelo za svečani ručak!
Pikantno jelo od pilećeg belog mesa i suvog vrata izvanredno je posluženje u naročitim prilikama - kao meze pred svečani ručak, na rođendanu ili na slavskoj trpezi.
Sastojci
- 2 veća pileća bela mesa
- 200 g dimljenog suvog vrata
- 150 g tost sira
- 3 jajeta
- 2 dl kisele pavlake
- senf
- 2-3 čena belog luka
- biber
Priprema
Belo meso odvojiti od kosti, iseći na šnicle i izlupati.
Suvi vrat iseći na tanje šnite. Vatrostalnu činiju blago nauljiti.
Poređati red belog mesa, pobiberiti i premazati senfom, posuti seckani beli luk.
Preko poređati suvi vrat, a preko njega topljeni sir, sve dobro prekriti preostalim belim mesom.
Umutiti jaja i pavlaku, posoliti i pobiberiti.
Preliti preko mesa. Peći oko sat vremena na 220 stepeni.
Ostaviti je da se ohladi dobro par sati i onda secite na kocke ili pravougaonike.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)