Pile punjeno kestenom i tikvom - kao stvoreno za porodični ručak
Uživajte u ukusnom pečenom piletu uz neuobičajeni dodatak kestena.
SASTOJCI:
- 1 pile
- 300g kestena
- 400g muskatne tikve
- 100g pirinča dugog zrna
- 200ml pilećeg bujona
- 1 glavica luka
- 1 stabljika ruzmarina
- 20ml maslinovog ulja
- 60g putera
- so i crni biber po ukusu
Priprema:
Nožem lagano zarezati ljusku svakog kestena. Staviti ih u lonac s vodom i skuvati. Dok su još topli, oguliti ih.
Oguliti i očistiti tikvu i iseći je na kockice.
Oguliti i sitno iseckati luk. Ispržiti ga na zagrejanom tiganju s maslinovim uljem. Kad luk omekša, dodati tikvu. Kad se tikva isprži, dodati prethodno opran pirinač.
Dodati bujon i kuvati dok sve ne ispari. Dodati sitno seckan ruzmarin, oguljene kestene i dobro promešati. Skinuti posudu s vatre. Začiniti solju i crnim biberom. Dodati polovinu putera. Promešati.
Namazati pile preostalim puterom, posoliti ga i pobiberiti sa svih strana. Napuniti ga punjenjem s kestenima i zašiti kuvarskim koncem. Staviti punjeno pile u pleh.
Sa strane raspodeliti preostalo punjenje i doliti 200ml vode.
Peći oko 50 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni (na vrelom vazduhu). Vreme pečenja zavisi od veličine pileta.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)