TAJNE RUSKIH MONAHA: Namirnice za jačanje imuniteta

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uzrok nastanka oboljenja je poremećaj kiselo-bazne ravnoteže u organizmu, a ovih pet lekovitih sastojaka koje preporučuju sveštenici vraćaju tu ravnotežu.

 

RepublikaFoto: pixabay.com
BELI LUK: Čudo od povrća

Živimo u 21. veku, s najsavremenije opremljenim bolnicama i lekovima, pa ipak bolesti su rasprostranjenije nego ikad pre. Postavlja se pitanje kako je to moguće? U stara vremena ljudi nisu imali mogućnosti za lečenje, a lekari znanja kakva imaju danas, pa se živelo zdravije i duže.

Ruski monasi iz manastira Borovski preporučuju pet veoma jednostavnih namirnica koje mogu sprečiti uzroke svih bolesti. Svi ih imamo u kući, a nismo ni svesni koliko su lekovite.

  • Soda bikarbona Jednom dnevno razmutite ravnu kafenu kašičicu sode bikarbone u čašu vode, a najbolje je kupiti u apoteci. Za početak možete da krenete i sa manjom dozom, pola kašičice. Ovo bi najbolje bilo da radite uveče. Ona sprečava nastanak bolesti jer ponovo uspostavlja kiselo-baznu ravnotežu u organizmu, koja kada je narušena predstavlja uzrok mnogih bolesti.

     

  • Hidrogen-peroksid (3%) Tri do pet kapi ove supstance razmutiti u čaši vode. To je najbolje raditi ujutru.
  • Zeleni čaj Šolju ovog čaja, koji je proglašen za najzdraviji napitak na svetu, valja popiti svakog dana.
  • Beli luk Iako ga mnogi ne vole i izbegavaju da ga jedu zbog jakog mirisa, dobro je poznato da je on prirodni penicilin. Dovoljan je jedan čen iseckati na sitne kockice i ostaviti par minuta da se prosuši. Kako bi se izbegao neprijatan miris, može se umešati u čašu jogurta ili kiselog mleka. Rusi praktikuju da ga umešaju u čašu vode i tako popiju.
  •  Voda Svima je jasno koliko je voda zdrava. Međutim, akcenat je na pH vrednost vode. Idealna pH vrednost treba da bude 7,42, mada može ići do 8. Naime, baš takva pH vrednost je bazna, što je važno kako se u organizmu ne bi stvarala kisela sredina, koja pogoduje razvoju raka.
  •  

     

    Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
    Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

    Komentari (0)

    Loading