Kolač sa dugom tradicijom: Ovo je recept za malo "modernije" ruske šubare!

Autor: Republika

Lifestyle

06.12.2019

04:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada pomislimo na bakinu kuhinju, odmah se vratimo u detinjstvo i već osećamo neodoljive mirise kolača koje nam je spremala svakog vikenda... Osim žerbo pite, princes krofni, prženica i palačinki, kolači kojima su mnoge bake "kupile" svoje unuke su i ruske šubare. One zahtevaju malo više vremena za pripremu, ali njihov ukus je neverovatan, o izgledu da ne govorimo. Ovo je recept za čuvenu poslasticu sa malo drugačijim načinom ukrašavanja zbog kojeg će biti još zanimljivije!

RepublikaFoto: youtube.com/Hanuma kocht - Hanumina kuhinja
RUSKE ŠUBARE Kolač koji su naše bake pravile

Potrebno je

Za biskvit: 200 ml kisele vode; 200 gr brašna; 1 prašak za pecivo; 50 ml ulja; 100 gr šećera; 2 kašike kakaa.

Fil: 4 kašike prah sojinog mleka; 500 ml vruće vode; 100 gr šećera; 1 vanilin šećer; 3 kašike gustina; 3 kašike brašna; 250 gr posnog margarina; 3 kašike prah šećera; 100 gr kokos brašna.

Glazura: 100 gr posne crne čokolade; 2 kašike ulja ili kockica margarina.

RepublikaFoto: youtube.com/Hanuma kocht - Hanumina kuhinja
Šarene ruske šubare će oduševiti sve goste

Priprema:

U činiju sipati brašno sa praškom za pecivo, dodati šećer, ulje, kakao i kiselu vodu. Sve dobro izjednačiti.

Pleh 40x30 obložiti pek papirom i izliti testo. Peći na 200 stepeni C oko 20 min. Istresti na drugi pek papir i skloniti donji papir. Kad se ohladi kalupom vaditi krugove. U vruću vodu dodati šećer i ubaciti 4 kašike mleka u prahu i staviti na šporet.

Izmešati brašno i gustim sa vodom i kad provri dodati u mleko i dobro izjednaćiti žicom. Ostaviti da se sasvim ohladi uz često mešanje.

U plastični sud ubaciti omekšan margarin i 3 kašike prah šećer i dobro mikserom izmiksirati penasto. Kad se krema ohladi dodavati u margarin postepeno i sve izmiksati u glatku kremu. Na jedan krug naneti malo kreme pa poklopiti drugim krugom i namazati okolo kolača i uvaljati u kokos.

Rastopiti čokoladu i na svaku kapicu staviti po jednu kašičicu. Zatim se igrati sa belom i crnom čokoladom i čačkalicama kako biste napravili šare kao na fotogafijama. To će šubaricama koje su već tradicionalna poslastica na našim trpezama dati dašak modernog vremena i učiniti ih zanimljivijim.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading