Dvobojne bombice koje se lako prave: Sitni kolači idealni za specijalne prilike
U specijalnim prilikama poslužite i ove čokoladne bombice, koje se brzo i lako spremaju.
Sastojci
Za prvu smesu:
- 300 g mlevenog keksa
- 150 g šećera
- 2 kesice vanilin-šećera
- 150 g mlevenih oraha
- 8 kašika višnjevače
- 2 kašike kakaoa
- 100 g maslaca ili margarina
Za drugu smesu:
- 100 g mlevenih badema
- 50 g ratluka, po želji
- 100 g prah-šećera
- 5 kašika višnjevače
- 20 višanja iz višnjevače
GLAZURA
- 200 g čokolade
- 50 g maslaca ili margarina
- 5 kašika vode
Priprema
Za prvu smesu pomešajte mleveni keks, šećer, vanilin-šećer, orahe i kakao, pa dodajte višnjevaču i margarin u listićima. Zamesite glatko testo. Za drugu smesu zamesite ratluk sa šećerom, dodajte mlevene bademe i višnjevaču, i umesite glatko testo. Višnjama iz višnjevače izvadite koštice. Svaku višnju obmotajte drugom smesom da dobijete bombice. Dobijene bombice potom obmotajte prvom, tamnom smesom i ostavite da se prosuše. Svaku bombicu umočite u glazuru i ostavite da se suši. Ukrasite po želji.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)