Ukusna japanska torta čiji je glavni sastojak ČOKOLADA SA RIŽOM
Neverovatan spoj ukusa koji je idealan za sve svečanosti.
Potrebno je:
- 400 g čokolade sa rižom;
- 150 ml slatke pavlake;
- 250 g sira maskarponea;
- kora od limuna;
- 150 g višanja iz kompota;
- 1 šlag krem od vanile;
- 2 krem šlaga od čokolade;
- 350 ml mleka.
Za ukrašavanje:
- 1 krem šlag od vanile;
- 125 ml mleka;
- 50 g čokolade za kuvanje.
Čokoladu sa rižom izlomiti na komade i rastopiti na pari, dodati slatku pavlaku i polako promešati. Rastopljenu čokoladu sipati u podmazan kalup za tortu prečnika 25 cm i ostaviti najmanje 2 sata u frižideru. Krem šlag od vanile umutiti prema uputstvu sa kesice, dodati sir i rendanu koru od limuna, piše Stvar ukusa. Polovinom krema premazati ohlađenu čokoladnu podlogu, dodati oceđene višnje, zatim preostali krem. Na isti način kao i šlag od vanile pripremiti i šlag od čokolade i sipati preko krem šlaga od vanile. Čokoladu za kuvanje rastopiti na pari i sipati je u tankom sloju na pek papir. Ohladiti je i izlomiti na veće komade i obložiti njom spoljni deo torte. Šlag od vanile pripremiti po uputstvu sa kesice i ukrasiti tortu.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)