Za trenutke koji se pamte! Raskošna "pralina" torta za najbolji doček: Brzo se sprema, a ukus se ne zaboravlja!
Nijedna proslava ne može da se zamisli bez savršene i ukusne poslastice koja odlično prija posle glavnog jela. Pogledajte naše predloge i obogatite trpezu jednom od sledećih svečanih torti...
Posle sastavljanja predjela i glavnog jela, na red dolazi najslađi deo! Naravno, reč je o najukusnijim tortama koji ćete začiniti svoju savršenu novogodišnju trpezu.
U zavisnosti od toga da li više volite jače torte i mnogo čokolade, ili ste za lakše zaogaje koji se tope u ustima, mi vam predstavljamo recept za najukusnije torte pa izaberite omiljeni i nemojte zaboraviti da ih dekorišete.
Ova torta je naš favorit zato što je u isto vreme veoma raskošna, prigodna za svečane prilike, a prito ne zahteva mnogo vremena i nije komplikovana za napraviti - savršen spoj!
Bogata čokoladna "pralie" torta za svečane prilike
Ovako se priprema...
Zagrejte rernu na 175 stepeni. Čokoladu istopite. Penasto umutite puter sa 50 g šećera, pa dodajte čokoladu i jedno po jedno žumance. Belanca ulupajte u čvrst sneg. Pomešajte badem i brašno, pa polovinu umešajte u smesu sa žumancima, zatim dodajte belanca i umešajte ostatak brašna i badema. Sipajte u podmazan kalup prečnika 26 cm i pecite 40-45 minuta. Izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi.
Iseckajte čokoladu, pomešajte je s nugat.kremom (može i čokolada s lešnik-kremom) i umešajte u 750 g zagrejane slatke pavlake. Ostavite da se ohladi preko noći.
Sastojci
|
U krem umešajte želatin. Biskvit poprskajte likerom, pa ga isecite na dve kore. Na prvu koru stavite polovinu fila, preklopite drugom korom i premažite ostatkom fila. Ohladite i poslužite.
Vreme pripreme: 135 minuta + 12 sati za hlađenje.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)