Za trenutke koji se pamte! Raskošna "pralina" torta za najbolji doček: Brzo se sprema, a ukus se ne zaboravlja!

Autor: Republika

Lifestyle

31.12.2019

04:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nijedna proslava ne može da se zamisli bez savršene i ukusne poslastice koja odlično prija posle glavnog jela. Pogledajte naše predloge i obogatite trpezu jednom od sledećih svečanih torti...

RepublikaFoto: Photo by Vlad Deep on Unsplash
Foto: Ilustracija

Posle sastavljanja predjela i glavnog jela, na red dolazi najslađi deo! Naravno, reč je o najukusnijim tortama koji ćete začiniti svoju savršenu novogodišnju trpezu.

U zavisnosti od toga da li više volite jače torte i mnogo čokolade, ili ste za lakše zaogaje koji se tope u ustima, mi vam predstavljamo recept za najukusnije torte pa izaberite omiljeni i nemojte zaboraviti da ih dekorišete.

Ova torta je naš favorit zato što je u isto vreme veoma raskošna, prigodna za svečane prilike, a prito ne zahteva mnogo vremena i nije komplikovana za napraviti - savršen spoj!

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Bogata čokoladna "pralie" torta za svečane prilike

Ovako se priprema...

Zagrejte rernu na 175 stepeni. Čokoladu istopite. Penasto umutite puter sa 50 g šećera, pa dodajte čokoladu i jedno po jedno žumance. Belanca ulupajte u čvrst sneg. Pomešajte badem i brašno, pa polovinu umešajte u smesu sa žumancima, zatim dodajte belanca i umešajte ostatak brašna i badema. Sipajte u podmazan kalup prečnika 26 cm i pecite 40-45 minuta. Izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi.

Iseckajte čokoladu, pomešajte je s nugat.kremom (može i čokolada s lešnik-kremom) i umešajte u 750 g zagrejane slatke pavlake. Ostavite da se ohladi preko noći.

RepublikaFoto: Photo by Jason Briscoe on Unsplash
Foto: Ilustracija

Sastojci

  • 150 g čokolade za kuvanje
  • 150 g putera
  • 140 šećera
  • 6 jaja
  • 75 g mlevenih badema
  • 90 g brašna
  • 100 g mlečne čokolade
  • 250 g nugat krema
  • 950 g slatke pavlake
  • 6 kašika likera od čokolade
  • kesica želatina
  • 200 g čokolade za kuvanje

U krem umešajte želatin. Biskvit poprskajte likerom, pa ga isecite na dve kore. Na prvu koru stavite polovinu fila, preklopite drugom korom i premažite ostatkom fila. Ohladite i poslužite.

Vreme pripreme: 135 minuta + 12 sati za hlađenje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading