Prva pomoć kod prazničnog prejedanja: Ovo su efikasni domaći lekovi koji začas rešavaju problem sa varenjem!

Autor: Republika

Lifestyle

07.01.2020

10:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas se slavi Božić, a to osim raznih običaja i porodičnog okupljanja, podrazumeva i bogatu trpezu na kojoj se uglavnom nađe teška, kalorična mrsna hrana, pa mnogi nakon ručka imaju problem sa varenjem koji može da vam uništi ostatak dana. Za to postoji brza i jednostavna rešenja!

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Kada prođe Božićni ručak, biće problema sa varenjem, ali vi budite spremni na to! Ovo su lekovi za prejedanje koje imate u kući i koji će brzo da deluju...

Soda bikarbona

Kašičica sode bikarbone ili jabukovog sirćeta su sigurni "lekovi" protiv mučnine. Razmutite ih u čaši vode i popijte čim osetite da ste pojeli više nego što vaš stomak može da podnese.

Kalijum i magnezijum

Minerali, pogotovo kalijum i magnezijum, dobro deluju na želudac i ublažavaju osećaj nadutosti, pa bi uz obilan obrok trebalo da ih unosite u organizam. Njih najviše ima u zelenom lisnatom povrću.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Limun

Posledice prejedanja izlečićete i uz pomoć limuna. Iscedite ga u čašu vode i što pre popijte tečnost, jer ovo voće podstiče rad probavnog sistema i pomaže bržu razgradnju hrane.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Crno vino

Jedno od rešenja je i čaša crnog vina, pošto ono poseduje antioksidanse koji sprečavaju negativan uticaj masne hrane. Ali, zapamtite - dva decilitra su lek za ovu boljku, sve preko toga će vam samo odmoći.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading