RUSKI NATUROLOG OTKRIVA: Gladovanje može da izleči 150 bolesti!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada se odmaramo od hrane, organizam se oslobađa toksičnih materija, tkivo se regeneriše, a bolesne ćelije zamenjuju zdrave. Treba postepeno smanjivati hranu, a posle postepeno povećavati unos.

 

RepublikaFoto: pixabay.com
Gladovanje ima svojih prednosti

Stara izreka kaže: "Zdravlje na usta ulazi", međutim, manje je poznato da se i gladovanjem, ako se sprovodi uz nadzor stručnjaka, mogu izlečiti veoma teške bolesti, čak njih 150, otkriva ruski naturolog Georgij Nazarov.

Gladovanje je, kaže, veoma moćan metod ozdravljenja organizma, a proleće je idealno vreme da se oslobodimo toksina nakupljenih tokom zime.

- U toku zime u organizmu se nakupi najviše toksičnih materija. Bilo je hladno, manje vremena smo provodili napolju, konzumirali smo uglavnom termički obrađenu hranu. Glavni razlog prolećnog umora i jeste poremećenost pH krvi od normalne pH vrednosti prema kiseloj. To se može lako rešiti usavršavanjem ishrane - kaže Nazarov.

On preporučuje unošenje svežeg sezonskog zelenila iz bašte, nikako iz plastenika, uključivanje sremuša, mišjakinje, ukusne jestive biljke koja ima ukus mladog kukuruza, ali i uvođenje odmora od hrane.

REGENERACIJA

- Kada se odmaramo od hrane, organizam se mnogo lakše i brže oslobađa toksičnih materija, dolazi do procesa regeneracije tkiva, podmlađivanja, bolesne ćelije se zamenjuju zdravim. Pod pravim gladovanjem se uglavnom podrazumeva duži period bez hrane, mada i jednodnevno ima koristi. Naime, tek posle trećeg dana počinje pravi proces gladovanja jer se tek tada utroši glikogen, šećer iz mišića i jetre, i tada organizam počinje da razgrađuje masno tkivo. Ono što je zanimljivo, prvo se razgrađuje sve ono što je organizmu nepotrebno, a onda se stvara energija i potrebno tkivo, kao neka vrsta recikliranja - objašnjava naturolog.

Kada su gladni, ljudi često osećaju drhtavicu i glavobolju. To se dešava jer se u organizmu skupi veliki broj toksičnih materija i to je u stvari dobro jer se organizam tako čisti. Prilikom srednjeg i dužeg gladovanja, organizam ulazi u proces zaštitnog usporavanja i tad počinjemo da koristimo rezerve na kvalitetniji način. Telo tada prelazi na endogeno hranjenje, odnosno hranjenje unutrašnjom rezervom. U gladovanje treba ući postepenim smanjivanjem hrane i izaći postepenim povećanjem unosa jer u suprotnom to može imati negativne posledice.

PRODUŽUJE ŽIVOT

- Počnite sa uvođenjem voćnog dana ili voćnih dana u nedelji, naprednija varijanta je gladovanje na smutiju, a zatim na vodi, sveže ceđenim sokovima, čajevima, limunadi bez šećera, zrelom kombuha-napitku. Postoji i suvo gladovanje, kada se ne koristi ni voda. To treba praktikovati samo kada već steknete bogato iskustvo odmaranja od hrane. Onda organizam počinje brže i efikasnije da razrađuje toksične materije. Gladovanje i smanjenje kalorija su jedini dokazano efikasni načini podmlađivanja. Svako bi trebalo da praktikuje gladovanje jer time produžava život i čine ga kvalitetnijim - zaključuje Nazarov.

 

 

 

Informacije o ovoj temi mogu se pronaći u knjigama "Sedam koraka do optimalne težine", "Tajne pravilne ishrane" i "Zdravlje bez kompromisa" ili na sajtu www.georgijnazarov.com

Obavezno klistiranje

Kada sprovodimo gladovanje, veoma je važno da prethodno očistimo stare naslage sprovodeći i klistiranje, jer se najveći deo toksina skuplja u predelu creva. Zimska hrana ne sadrži veliki broj vlakana koja pokreću rad creva, pa se samim tim povećava i intoksikacija organizma.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading