Zimski napici za dizanje energije: Za šta su dobri topla čokolada i kuvano vino?

Autor: Mondo, Republika

Lifestyle

21.01.2020

04:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zaštitite se od prehlada, podignite energiju i poboljšajte imunitet uz ove popularne zimske napitke.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Oni sadrže sastojke za koje je dokazano da štite od bolesti!

Topla čokolada

Kakao iz tople čokolade podiže nivo serotonina i endorfina u telu, pa tako popravlja raspoloženje i daje energiju. Osim toga, snižava pritisak, smanjuje rizik od srčanog i moždanog udara i gubitka pamćenja koje je povezano sa starenjem.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Kuvano vino

Poznato je da je vino dobar izvor snažnih antioksidanasa koji štite od kardiovaskularnih bolesti i "produžavaju" život. Pomorandža, koji se stavlja u kuvano vino, bogata je vitaminom C.

Cimet, takođe nezaobilazan sastojak ovog topog napitka, reguliše šećer i holesterol u krvi, a takođe i štiti od prehlade.

Foto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Topli sok od jabuke

Mada se kod nas ne konzumira često, ovaj napitak je izuzetno popularan u Americi. Pravi se od soka sveže ceđenih jabuka (ili soka od jabuka bez konzervanasa i dodatohg šećera) koji se zagreje, doda mu se cimet, kora pomorandže, muskatni oraščić i karanfilić.

Kako pomaže? Jabuke sadrže kvercetin koji štiti ćelije mozga od pojave Alchajmerove i Parkinsonove bolesti, a fitohemikalije u ovoj zdravpj voćki smanjuju rizik od raka debelog creva, bolesti srca i dijabetesa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading