(RECEPT) Da li ste nekada probali pečene rotkvice? Ukus je fantastičan!
Ovo je recept za rotkvice na sasvim drugačiji način! Iako su sveže vrlo ukusne i hrskave, pa smo navikli na salatu od njih i pečene će vas ostaviti bez teksta svojim bogatstvom ukusa i mirisa.
Sastojci
- dvadesetak crvenih rotkvica
- kašika suncokretovog ulja
- pola kašičice soli
- sveže mleveni crni biber
- 2 kašike neslanog maslaca
- veliki češanj belog luka, iseckan
- pola kašičice semenki kima
Postupak
Zagrejte rernu na 230 stepeni. Rotkvice prepolovite pa pecite u rerni na ulju, dodajte so i biber. Pecite 20-ak minuta dok ne postanu mekane. Dok se peku, u tiganju otopite maslac, dodajte luk i kim i prodinstajte oko 3 minuta neprestano mešajući, dok luk ne poprimi zlatno žutu boju. Pazite da ne izgori!
Aromatizovani maslac prelijte preko pečenih rotkvica i poslužite dok je vruće. Ovo jelo možete da kombinujete sa nekim mesom - piletinom ili svinjetinom.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)