Tajni sastojak velikih kuvara: Često je bacamo, a ona je zapravo ključna za pripremanje ukusnih specijaliteta

Autor: Republika

Lifestyle

16.02.2020

04:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kuvanje suve testenine je jedna od najlakših i najrazumljivijih tehnika. Čak i neiskusan kuvar može to da napravi. Iako je ovaj zadatak jednostavan, on ima više trikova nego što ste mislili, a čuvanje vode od testenine je jedan od njih. Međutim, to je jedan od koraka na koji se najčešće zaboravi.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Voda od testenine je preostala tečnost u kojoj se kuvala testenina pa je zbog toga ona punjena skrobom i solju. Iako može izgledati mutno i prljavo, ona je ključ ukusnog sosa i prekrasnog jela s testeninom.

Šta da radite sa ovom vodom?

Nakon što ste testeninu skuvali, izvadite je iz lonca pomoću velike viljuška kako bi vam voda ostala na dnu posude. Tako možete uštedeti vode koliko želite. Sačuvajte jednu čašicu vode po loncu testenine, dodajte sos u lonac s vodom i promešajte te zatim dodajte testeninu. Sadržaj skroba obogaćuje vaš sos, a sadržaj soli daje dodatni ukus.

Skrob deluje i kao sredstvo za zgušnjavanje. Ovaj trik je ono što odvaja prosečna jela s testeninom od ukusnih, složenih jela u vašem omiljenom italijanskom restoranu. Voda od testenine je savršena za jednostavne sosove poput "cacio e pepea", a još je i bolja u laganom dinstanom mesnom raguu, prenosi Reader's Digest.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading